Dijous, 25 d'abril de 2024
Gran recapte

El Pallars se suma al Gran Recapte d'Aliments

Més de 20 comerços pallaresos recolliran tot tipus d'aliments aquest cap de setmana

Jordi Ubach Llorens 24 de novembre de 2016 a les 12:11
Classificació dels aliments recollits en una edició del Gran Recapte | Adrià Costa
El Banc dels Aliments celebra aquest cap de setmana la 8a edició del Gran Recapte d'Aliments. Els organitzadors han fet una crida especial perquè els ciutadans aportin oli, llet, conserves de peix i carn i aliments infantils, que conformen els productes més necessitats. Enguany s'habilitaran en el conjunt de Catalunya 2.500 punts de recollida i per això calen 27.500 voluntaris, motiu pel qual s'ha fet una crida per poder cobrir tots els punts.

El president de la Federació Catalana de Banc dels Aliments, Frederic Gómez, ha destacat que un dels eixos de la campanya, sota el lema "La màgia la poses tu!", és millorar la qualitat dels aliments que s'aporten. En aquesta edició no s'han posat un topall però esperen assolir com a mínim les 4.600 tones de l'any passat.

El Pallars també hi participa

Com cada any, les comarques pallareses participaran activament del Gran Recapte d'Aliments. Al Pallars Sobirà hi participen els Serveis Socials del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, amb la col·laboració de Creu Roja Pallars Sobirà i Càritas Sort.

Els aliments, que aniran destinats a les famílies de la comarca en una situació més vulnerable i que segueixen un pla de treball amb els serveis socials a fi de millorar la seva situació, es podran recollir en 18 comerços de la comarca, a les poblacions d'Alins, Espot, Esterri d'Àneu, Llavorsí, Rialp, Sort, Soriguera o Ainet de Cardós.

Al Pallars Jussà, la recollida la gestiona els Serveis Socials del Consell Comarcal del Pallars Jussà, juntament amb l'associació de voluntaris "Aprop", que esperen superar les vuit tones de material que es van recollir en l'edició de l'any passat. El recapte comptarà amb la col·laboració de 5 supermercats de Tremp.

En aquesta edició, a més dels voluntaris d'Aprop, també s'hi ha afegit un un grup d'alumnes i professors del col·legi Maria Immaculada i de l'INS Tremp que ja van participar en edicions anteriors. El material recollit engreixarà les prestatgeries del banc d'aliments del Pallars Jussà que atén més de 88 famílies amb dificultats de Tremp i rodalies que es beneficien d'aquests servei.

Quins són els aliments que es necessiten?
    
Llet, oli, conserves de peix, llegums cuits, tomàquet fregit, aliments infantils, galetes, farina, sucre i productes de llarga durada.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació