Divendres, 19 d'abril de 2024
pluges

​Els rius augmenten de cabal per les precipitacions dels darrers dies

La pluja ha estat superior a la part alta de les conques

ACN 23 de novembre de 2016 a les 12:08
El riu Segre, aquest matí, al seu pas per la Seu d'Urgell | ACN
L'actual episodi de pluges, actiu des de fa tres dies, ha fet que el cabal dels rius del Pirineu s'hagi vist augmentat exponencialment. Les pluges, que van començar diumenge a la nit, han deixat fins aquest dimecres, des dels 52 mm del Port de Comte o 51,7 d'Espot, fins als 12 de la Seu d'Urgell o 19 a Organyà, segons dades del Servei Meteorològic de Catalunya.

Així la pluja ha estat superior a la part alta de les conques hidrogràfiques pel que el cabal dels rius ha anat augmentant lentament. Segons dades de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE), rius com la Noguera Pallaresa, al seu pas per Escaló, ha passat dels 0,87 als 17,09 metres cúbics per segon. El Segre, al seu pas per la Seu, ha passat de tenir 3,93 a 37,09 metres cúbics per segon.

La CHE manté en alerta dos dels afluents de la Noguera Pallaresa, el riu de Tor i el riu de Vallferrera els dos al seu pas per Alins. 

Es manté l'avís per aquesta tarda

Protecció Civil manté activada la prealerta del pla Inuncat davant la previsió de pluges intenses i acumulació d'aigua sobretot a partir d'aquesta tarda a molts punts del territori. Així mateix, també continua activada la prealerta del pla Procicat per la previsió de fort vent al terç nord-oest.

Protecció Civil demana extremar la prudència en la mobilitat i en les activitats a l'aire lliure aquest avui per la forta pluja i el vent. Avisa també que aquestes pluges poden provocar incidències sobretot per acumulacions d'aigua localment en zones urbanes i també pel creixement de rius i rieres de forma sobtada. 

Pel que fa a l'acumulació d'aigua, a les comarques del Pirineu la probabilitat ha disminuït pel dia d'avui, segons l'última actualització del Servei Meteorològic, però es manté la possibilitat de registres significatius que s'afegiran als dels últims dies. També es poden produir acumulacions importants a tot el prelitoral i comarques de l'interior. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació