Divendres, 19 d'abril de 2024
regadiu

Es reprenen les obres del regadiu de la Conca de Tremp

La primera fase de les obres consistirà en soterrar uns 180 metres de tubs en el tram final del regadiu | El projecte ha estat aturat gairebé un any i mig

Jordi Ubach Llorens 22 de novembre de 2016 a les 10:35
Imatge d'arxiu de les obres del regadiu de la Conca de Tremp | Arnó
Les obres de modernització i ampliació del regadiu de la Conca de Tremp, aturades des del juny de 2015 per falta de liquiditat, es reprendran en els propers dies, segons ha pogut confirmar Pallars Digital. La primera fase de les obres consistirà en soterrar uns 180 metres de tubs en el tram final del regadiu, a la presa de Sant Antoni. Encara faltaran 1,5 quilòmetres més, pendents especialment dels pressupostos de la Generalitat per al 2017.

El conjunt de l'obra ha de servir per substituir l'antic subministrament per gravetat per un altre a pressió i ampliar la superfície regable de les 1.800 hectàrees actuals a un total de 4.634 als municipis de Tremp, Talarn, Isona, Castell de Mur, Gavet de la Conca i Llimiana.

Un projecte aturat disset mesos

Les obres de modernització i ampliació del regadiu de la conca de Tremp van quedar paralitzades a el juny de 2015 per problemes financers, ja que una de les empreses que formaven part de la UTE que executava l'obra va entrar en concurs de creditors. Arran de l'aturada, els regants van reclamar una mesura d'"urgència" per reprendre unes obres llargament reivindicades.

El desembre de l'any passat, el Departament d'Agricultura va anunciar una partida de 320.000 euros procedent del Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA) per acabar les obres.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació