Dimarts, 7 de maig de 2024
meteorologia

Una ratxa de potents pertorbacions deixarà nevades abundants al Pirineu

La situació, de primer ordre, podria acumular més d'un metre de neu a cotes mitjanes-altes | El primer front arribarà de cara a diumenge al vespre i s'enfortirà dilluns

Jordi Ubach Llorens 18 de novembre de 2016 a les 09:09
Un home caminant per un carrer ple de neu a Espot, en imatge d'arxiu | ACN
Una gran pertorbació arribarà la setmana que ve a Catalunya i deixarà pluges generals a gran part del país i nevades generoses al Pirineu que cauran durant dies, segons el pronòstic de Meteopirineus Catalans. El portal meteorològic apunta que, de complir-se la previsió tal com marquen avui els models, estaríem parlant d’una situació de nevades primerenques de primer ordre. 

De moment, el cap de setmana serà força tranquil, amb un primer front que arribarà el diumenge al vespre i dilluns, seguit d'un de més actiu entre dimecres i dijous i un tercer front de cara al divendres de la setmana que ve i el cap de setmana. Els gruixos podrien superar el metre de neu a les cotes mitjanes-altes del Pirineu però puntualment es podrien acostar als dos metres.

Avui l'ambient serà més fresc que dies enrere, amb ruixats poc importants i neu per sobre dels 1.700 metres. Per demà dissabte no s'esperen precipitacions i tindrem ambient fred de nit i fresc al migdia. De cara a diumenge augmentarà la nuvolositat durant el matí, fins i tot amb algun primer ruixat, que s'aniran fent més extensos durant la tarda, amb una cota de neu entorn dels 1.800 metres.

La setmana que ve, com dèiem, començarà moguda, amb pluges extenses i registres abundants a molts indrets del Pirineu, amb una cota de neu que sembla que pujaria fins els 2.200 metres. Dimarts i dimecres arribarà una nova i més potent pertorbació, i la cota de neu ja aniria baixant als 1.600 metres. La tercera és de més difícil predicció, però també sembla important.

S'haurà d'anar seguint l'evolució dels mapes durant els pròxims dies però, avui dia, els models meteorològics anuncien una setmana de nevades molt importants al Pirineu. Recordem que amb Pallars Digital podeu seguir la predicció meteorològica al Pirineu gentilesa del Servei Meteorològic de Catalunya.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Etiquetes:
Societat, fred, meteorologia, neu
Participació