16 d'abril de 2024
cursa escolar

La Rialp MatxiXics recull 380 quilos d'aliments

Més de 200 infants participen en la 4a edició d'aquest cursa infantil de muntanya, enguany de caràcter solidari

Redacció 15 de novembre de 2016 a les 09:31
Tret de sortida a una de les curses de la Rialp MatxiXics. | MatxiXics
El passat diumenge Rialp va celebrarla 4a Rialp MatxiXics solidària, una cursa escolar de muntanya organitzada pels membres de la Rialp Matxicots i amb la col·laboració de l'Ajuntament de Rialp, el Consell Comarcal del Pallars Sobirà, la Diputació de Lleida, el Club Excursionista Rialp, la Creu Roja i l'AMPA de l'Escola Montsent de Pallars de Rialp.

L'edició d'enguany ha tingut un marcat caràcter solidari, ja que s'ha fet un recapte d'aliments que anirà destinat al Banc d'Aliments del Pallars Sobirà. L'èxit de participació ha superat les previsions inicials de cent cinquanta inscripcions, doncs el total d'inscrits ha estat de més de 200 nens i nenes, que han aportat juntament amb les seves famílies un recapte de 380 quilos d'aliments.

En el terreny purament esportiu, els joves corredors van haver de superar, segons l'edat, un dels tres circuits que l'organització va preparar. El primer, de 7 quilòmetres i 400 metres de desnivell positiu, pels nascuts entre 2001 i 2006. El segon circuit, de 4 quilòmetres i 200 metres de desnivell pels nascuts entre 2007 i 2010 i, per últim, un tercer recorregut d'1 quilòmetre en modalitat no competitiva per als nascuts entre 2011 i 2013.

Els vencedors van ser Jordi Montaña i Gaia Espinós en el circuit de 4 quilòmetres. Pel que fa a la cursa de 7 quilòmetres, els guanyadors van ser Sebastià Feliu i Ares Canut. L'esdeveniment es consolida com una de les curses infantils de muntanya amb més èxit de participació del territori. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació