Divendres, 19 d'abril de 2024
cinema

Èxit de la primera edició del «CurtÀneu»

Unes 500 persones han assistit a les 7 sessions | El certamen també ha arribat a l'escola i a l'institut, on uns 300 alumnes han assistit a les activitats paral·leles

Redacció 14 de novembre de 2016 a les 12:59
Alumnes de l'Institut SES Morelló d'Esterri d'Àneu | CurtÀneu
Unes 500 persones han assistit aquest passat cap de setmana a la primera edició del CurtÀneu, la mostra de curtmetratges de les Valls d'Àneu. Entre el divendres 11 i el diumenge 13 de novembre, s'han projectat 7 sessions de cinema (esportiva, familiar, golfa...) en diferents espais de la Vall com l'Ecomuseu de les Valls d'Àneu o l'auditori de l'equipament Món Natura Pirineus, entre altres.

A banda, uns 300 nens i joves han participat a la mostra escolar de curtmetratges, que compta amb el suport dels ajuntaments de les Valls d'Àneu: Espot, Esterri d'Àneu, Alt Àneu i la Guingueta d'Àneu, municipis on s'han projectat els curtmetratges. 

Segons explica Gemma Tizón, una de les promotores de la iniciativa, "l'èxit assolit en aquesta primera edició ens anima a seguir programant-ne més, sobretot també pel fet que hi ha l'interès de poder exhibir producció pròpia de les Valls d'Àneu, com ja ens han manifestat".

L'objectiu de CurtÀneu és dinamitzar la producció audiovisual local i mostrar cinema de qualitat en format de curtmetratge, de tot el món i de tot tipus, ficció, animació, documental, natura, esportiu, experimental i també rural i produït per gent del territori.
 

Projecció d'una de les sessions a MónNatura Pirineus. Foto: CurtÀneu


Va adreçat principalment a la gent que viu tot l'any a la vall però també al visitant que hi va a gaudir d'aquest entorn tan espectacular. "Segons Tizón, els espectadors han estat gent del propi territori però també forània".

Des de l'organització es vol fomentar el cinema des de l'Escola la Closa i l'Institut SES Morelló d'Esterri, que participen activament en aquest projecte. Els alumnes de 4t d'ESO tenen com assignatura la creació d'un curt durant aquest curs que presentaran en la segona edició de la mostra.

Entre els curts que s'han projectat n'hi ha hagut de premiats i de directors de rellevància, com David Victori. En aquests hi ha participat gent del territori, com Lluís Figuls, Toni Año, Oriol Riart i Txalmet.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació