Dissabte, 4 de maig de 2024
fotografia

​Tremp acull aquest cap de setmana el primer festival «Photo Terra»

El certamen neix amb l'objectiu de reivindicar la fotografia de natura com a eina de conservació

Redacció 5 de novembre de 2016 a les 11:06
Inauguració del festival Photo Terra, aquest dissabte a La Lira | Photo Logistics
Tremp acull aquest cap de setmana el primer festival de fotografia de natura Photo Terra, coincidint també amb la trobada anual de socis de l'Associació Espanyola de Fotògrafs de Natura (Aefona). Durant els dos dies està prevista l'assistència d'una vuitantena de persones a aquest esdeveniment que s'ha organitzat com un espai de formació, debat i comunicació sobre el paper de la fotografia de natura a la conservació.

L'acte inaugural ha tingut lloc aquest matí a l'Espai Cultural La Lira de la capital del Pallars Jussà amb la conferència de Chris Gomersall, sobre Visions 2020. Un projecte de foto de natura anclat a la societat. Hi han assistit, entre altres, l'alcalde de Tremp, Joan Ubach, i el president d'Aefona, Pablo Bou.

Durant el cap de setmana s'han programat diferents tallers i xerrades sobre diverses tècniques fotogràfiques que s'usen en la fotografia de natura amb professionals del sector. També es preveu una taula rodona amb periodistes especialitzats en la naturalesa i la presència d'algun fotògraf local que explicarà la fotografia de natura a la comarca del Pallars Jussà.
 
L'Ajuntament de Tremp dóna suport a Photo Logistics i Aefona, en l'organització d'aquest festival. Tremp té un extens i ric patrimoni natural i paisatgístic, gairebé tres quartes part del municipi compten amb algun tipus de protecció per preservar aquesta riquesa. En aquest context, en els darrers anys s'han impulsat actuacions de divulgació que donen a conèixer l'entorn natural de Tremp, alhora que contribueixen a la seva conservació.

És el cas de la redacció de la guia d'ecoturisme del municipi, o la col·laboració en la publicació de la guia A peu pel Prepirineu de Tremp o l'acord per a la creació de hides per a fotògrafs d'aus.
 

Consulta el programa del festival Photo Terra

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació