Dimarts, 30 d'abril de 2024
ramaderia

Assumpta Codinachs rep el premi Mercader per la seva trajectòria

De casa Mestrepere de Pobellà, a la Vall Fosca, comercialitza la carn de vaca Bruna amb la marca Brunec

Jordi Ubach 28 d'octubre de 2016 a les 09:33
L'Assumpta i el Ramon són els propietaris de Brunec | Al teu gust
El Fórum Gastronòmic ha fet entrega a Assumpta Codinachs de casa Mestrepere de Pobellà el premi Mercader, en la categoria de "Productor", pel caràcter exemplar de la seva trajectòria, representant un model d'èxit per al sector primari. Els Premis Mercader s'atorguen des de 2007 i signifiquen un reconeixement a la trajectòria professional de cuiners, enòlegs, responsables de sala, productors i divulgadors de la cultura culinària.

Codinach, filla de pagesos de la plana de Vic, ha sigut i és pionera i impulsora de l'agricultura ecològica a Catalunya, també dins els moviments sindicals pagesos durant molts anys (Unió de Pagesos i Assemblea Pagesa). Fou una de les fundadores de la cooperativa Hortec. S'instal·là a Pobellà, a la Vall Fosca, on cria vaques de la raça Bruna dels Pirineus ecològiques i en comercialitza la seva carn amb la marca Brunec.

El jurat considera Codinachs una "avançada als temps, perseverant en la dificultat d'optar per l'agricultura ecològica, dona i pagesa. Un premi que personifica ella i que premia tots aquells que com ella donen vida a la terra".

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació