Dijous, 25 d'abril de 2024
residus

Residus finançarà millores a les plantes de tractament de Sort i Tremp

El Consell de Direcció de l'Agència de Residus de Catalunya aprova destinar 171.600 euros a aquestes instal·lacions

Redacció 26 d'octubre de 2016 a les 10:31
La planta de compostatge de Sort es va inaugurar el 2015 | ACN
El Consell de Direcció de l'Agència de Residus de Catalunya (ARC) ha aprovat subvencionar íntegrament treballs de millora a les plantes de tractament biològic de Sort i de Tremp. L'ARC ha anunciat que destinarà un import de 171.600 euros en totes dues instal·lacions.

A la planta de compostatge de Tremp, instal·lació que gestiona el Consell Comarcal del Pallars Jussà, l'actuació té un cost de 100.000 euros i consistirà en col·locar un garbell rotatori. A la de Sort, també depenent del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, se subministrarà una pala carregadora telescòpica i s'hi instal·laran sondes de temperatura, per un import de 71.600 euros.

Totes dues actuacions es finançaran amb fons procedents del cànon de residus municipals. Aquest cànon és un impost ecològic que incentiva un comportament més respectuós amb el medi ambient i impulsa mesures de minimització i de valorització material dels residus. També és un instrument que contribueix al finançament del cost que comporta la implantació de la gestió sostenible dels residus municipals.

Per la mateixa via també rebran subvencions nou actuacions més a la resta de Catalunya, per un import de 2,5 milions d’euros.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació