Dimecres, 15 de maig de 2024
gastronomia

​Rialp promociona els seus productes locals amb una jornada gastronòmica

La població ofereix aquest diumenge una jornada per conèixer els productors i els seus productes agroalimentaris locals

Redacció 26 d'octubre de 2016 a les 09:45
Presentació de la jornada a la Diputació de Lleida | Diputació de Lleida
L'Ajuntament de Rialp ha organitzat pel proper diumenge, en el marc de la festivitat de Tots Sants, una jornada per posar en valor els productes agroalimentaris de proximitat, donar a conèixer els productors alimentaris que els comercialitzen i alhora fer un reconeixement de la seva vàlua. 

Durant la jornada, està previst un esmorzar de forquilla amb diferents plats cuinats amb productes base que aportarà cada productor. No serà un esmorzar de forquilla tradicional, sinó que es pretén oferir al visitant un circuit de plats gaudint de la presència del propi productor per atendre'l i explicar-los-hi, si s'escau, la forma de produir i elaborar els productes. El preu de l'esmorzar és de 15 euros.

D'altra banda, els cuiners podran explicar la millor forma o la més idònia de cuinar-los. El cuinat l'elaboraran cuiners de reconeguda professionalitat de Rialp. Tots els productors que participen en aquesta jornada són del municipi: vaca Casa Bertran, poltre Casa Boté, forn de pa Rialp, corder Casa Madó, embotits i derivats carnisseria Ubach, llet d'euga Hípica J. Baró, formatgeries Montsent de Rialp i Casa Mateu de Surp, cargols Rialp Treu Banya.

En aquesta jornada també estan previstes altres activitats relacionades amb el municipi com la plantada popular de noguers a la central, el concurs de pastissos artesanals que s'exposaran al "Salon", dinars als restaurants amb un menú basat en els productes locals i un concert dels alumnes de l'Escola de Música de Rialp, també al "Salon".

Col·laboren en aquesta jornada gastronòmica de Tots Sants les empreses de la comarca Ctretze Pirineus (elaboradors de cervesa artesana)  i vins del celler Batlliu de Sort. Tal i com ha afirmat l'alcalde de Rialp, Gerard Sabarich, l'objectiu és engrescar els productors i estimular-los amb accions de difusió com aquesta.

La presentació d'aquesta jornada s'ha celebrat aquest dimarts a la Diputació de Lleida i ha comptat amb la presència de la vicepresidenta segona, Rosa Pujol, i de l'alcalde de Rialp i vicepresident tercer, Gerard Sabarich.
 

Consulta el programa de la jornada gastronòmica de Tots Sants de Rialp

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació