Divendres, 26 d'abril de 2024
estelada

L'origen pallarès d'un bus amb una gran estelada a l'Argentina

Un autocar comercial d'una empresa de Rosario sorprèn amb el disseny d'una estelada i un lema escrit en català

Jordi Ubach 22 d'octubre de 2016 a les 10:54
L'autocar argentí amb el disseny de l'estelada i el lema en català | Gonzalbus
Què hi fa un autocar de dos pisos, amb una immensa estelada pintada, al bell mig de Buenos Aires? Això és el que es preguntaven alguns espanyols residents a la capital argentina a través de la pàgina de Facebook Españoles en Buenos Aires. Un dels administradors el va fotografiar i ho va publicar intrigat a la xarxa social.

El bus, de llarg recorregut i de l'empresa de Rosario Gonzalbus, portava dibuixada una immensa estelada als laterals i el lema, escrit en català, "Ara tots podem viatjar". "Potser és un bus que fa servei al Casal de Catalunya de Buenos Aires o de Rosario o potser té alguna relació institucional amb Catalunya. O potser és un bus que alguna empresa de Catalunya ha venut a Gonzalbus i aquesta empresa encara no li ha canviat la pintura", comentaven curiosos a la pàgina de Facebook.

El diari El Nacional ha desvetllat el misteri. El motiu és que els propietaris de Gonzalbus, Daniel i Julio González Piquer, han volgut homenatjar d'aquesta manera els seus avis catalans, originaris de Gerri de la Sal, que van emigrar a l'Argentina. Allà, la filla dels dos avis, Martha Piquer de la Mola, va crear aquesta empresa familiar a principis dels anys 90.

Ara són els fills de la Martha qui gestionen l'empresa i que des del passat mes de juny han incorporat a la seva flota de vehicles comercials el disseny amb l'estelada com a homenatge als seus avis pallaresos. El bus fa el recorregut des de Rosario per tot Argentina i a tots els països fronterers. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació