Divendres, 26 d'abril de 2024

​Jornada de portes obertes als 10 pisos tutelats de Rialp

Els germans Farrero van aportar 700.000 euros per fer aquesta promoció d'habitatges

ACN 27 de setembre de 2016 a les 09:57

Veïns de Rialp davant la residència Germans Farrero. Foto: ACN


Els veïns de Rialp han pogut veure aquest dilluns com han quedat els pisos tutelats que s'han construït al municipi. Es tracta de la construcció que s'ha fet fer gràcies a la donació de 700.000 euros per fer part de dos germans del poble. L'edifici disposa de 10 pisos d'uns 36 metres quadrats i espais comuns com menjador, sala de lleure o bugaderia.

Els pisos tutelats són habitatges de lloguer on les persones grans viuen de manera independent, amb serveis que els eviten les feines domèstiques i tenen atenció mèdica. L'alcalde de Rialp, Gerard Sabarich, ha explicat que ara s'està treballant amb el concurs per licitar el servei que podria entrar en funcionament durant el 2017.

Aquesta instal·lació serà la primera del Pirineu d'aquestes característiques. La prioritat per poder residir a un d'aquests pisos tutelats serà ser veí del municipi de Rialp i si amb la demanda de la gent gran de Rialp no s'omplen, s'ampliarà l'oferta a tota la comarca i la resta del país.

A la sala polivalent de l'edifici s'ha celebrat un dinar popular, coincidint amb la festivitat de Sant Cosme i Sant Damià. Durant el dinar Sabarich ha destacat la generositat i altruisme dels dos germans de Rialp que van destinar el seu patrimoni al poble.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació