Dimarts, 7 de maig de 2024

Rull anuncia la col·locació de noves paraallaus al Port de la Bonaigua

Les obres, d'un valor de 4,2 milions d'euros, es licitaran dilluns i es preveu iniciar els treballs la primavera vinent

Redacció 24 de setembre de 2016 a les 11:23

Imatge del consell d'alcaldes celebrat ahir a Sort. Foto: Territori


El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha anunciat aquest divendres durant el consell d'alcaldes del Pallars Sobirà, celebrat a Sort, que dilluns vinent es licitaran les obres de col·locació de noves barreres paraallaus a la C-28 al seu pas per la comarca. Els treballs suposaran una inversió d'uns 4,2 milions d’euros i començaran la primavera vinent.

Aquesta intervenció forma part de les diferents actuacions previstes per millorar la circulació i la seguretat al port de la Bonaigua, on la Generalitat va anunciar el passat mes de gener que invertiria un total de 9,5 milions d'euros en actuacions compreses entre l'any 2016 i 2019.
 
Alguns trams de carreteres del Pallars Sobirà i la Val d’Aran es veuen afectats periòdicament per allaus de neu procedents de les muntanyes adjacents, que afecten el trànsit. En el cas de la C-28, aquestes allaus sovint comporten el tancament del Port de la Bonaigua. Les obres que ara s'impulsen pretenen millorar l'accessibilitat al sector de la Peülla i el cap del Port.
 
El projecte actuarà a la zona del Cap de Comials, que incideix sobre un tram de la carretera C-28 on se situa la variant dels Avets, al terme municipal d'Alt Àneu. Es col·locaran fins a cinc zones de paraallaus, amb barreres de quatre metres d'alçada.
 

Zones on es col·locaran les barreres paraallaus. Foto: Territori


Criteris en la disposició de les barreres
 
Es formaran diverses fileres lineals separades uns 20 metres entre sí, resseguint la línia del pendent. La disposició al terreny tindrà en consideració factors com la línia de desencadenament d'allaus, la direcció de la pressió de la neu, l'extensió lateral de les barreres i si aquesta disposició és contínua o fragmentada.
 
Els panells de les barreres seran transportats amb helicòpter a la seva posició en la vessant. Les obres s'adjudicaran abans de final d'any i s'iniciaran quan les condicions meteorològiques són més favorables, és a dir, a partir de la primavera que ve. Els treballs tindran un termini d'execució de vuit mesos i haurien d'estar a punt per la temporada d'hivern 2017-2018.

Accessibilitat als nuclis de muntanya

Com ja va fer al consell d'alcaldes de l'Alt Urgell, el conseller Rull també ha exposat als alcaldes del Pallars Sobirà que Territori i Sostenibilitat destinarà 1,2 milions d’euros a la millora de l'accessibilitat a nuclis de muntanya durant l'últim trimestre d'aquest any.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació