1 de 10

El Pallars Jussà aposta per la inclusió de persones amb discapacitats

Conveni de col·laboració entre l'Associació Alba i el Consell Comarcal del Pallars Jussà

per Redacció, 22 de setembre de 2016 a les 12:10 |

El conveni s'ha signat aquest matí a les dependències del Consell. Foto: Jordi Ubach


El Consell Comarcal del Pallars Jussà i l'Associació Alba han signat aquest matí a Tremp un conveni de col·laboració per millorar les condicions i la qualitat de vida de les persones amb especials dificultats del Pallars Jussà. L'Associació Alba, entitat dedicada des de fa més de 40 anys a aquesta tasca, oferirà el suport d'un tècnic que treballarà conjuntament amb els serveis socials del Consell Comarcal per detectar possibles noves oportunitats i implantar-les al territori.


Aquests nous serveis tindran com a objectiu principal contribuir a la inclusió social de persones amb capacitats diverses perquè puguin desenvolupar-se al màxim com a persones a tots els nivells, tant laboral com social i d'autonomia. En aquest sentit, es treballarà per reconèixer aquestes noves oportunitats, així com la seva viabilitat, de manera que, a més de donar resposta a necessitats socials també generin llocs de treball en aquest sector. 

Alguns dels projectes que es volen implementar són la creació d'un centre ocupacional que promogui la inserció laboral d'aquest col·lectiu, la creació d’un Club Social que fomenti les activitats de lleure adreçades a persones amb problemes de salut mental o el foment del voluntariat tan a nivell local com internacional i accions de sensibilització.


També està previst potenciar serveis, que contribueixin a la màxima inclusió i millora de qualitat de vida de les persones del Pallars Jussà, promovent una consciència social i foment de l'associacionisme.

El president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Constante Aranda, s'ha referit al fet que comarques com el Pallars Jussà no disposen actualment de serveis adequats per atendre la diferència entre les persones la qual cosa les fa encara més vulnerables, "una situació que es vol revertir amb aquesta línia de col·laboració que s'enceta avui".

Per la seva banda, el president de l'Associació Alba, Carles Ahumada, valora la importància de la col·laboració i la implicació de la ciutadania i de tots els ens de la comarca per aconseguir un territori inclusiu i compromès de cara a oferir noves oportunitats.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

 

Participació