Divendres, 19 d'abril de 2024

Trenta-dos il·lustradors comparteixen experiències al Jussà amb «Difumina»

Gusti Rosemffet i "Max" són els artistes convidats enguany en aquest taller de dibuix

Jordi Ubach 26 d'agost de 2016 a les 11:14

Gusti Rosemffet durant una de les sessions a Salàs de Pallars. Foto: Difumina


L'Alberg La Solana de Salàs de Pallars acull des de dimecres i fins diumenge una trentena de persones d'arreu de Catalunya, Madrid, València, Argentina i Itàlia interessades en el dibuix. Són alumnes del taller "Difumina", un punt de trobada i creació entre amants de la il·lustració que permet aprofundir en els coneixements de les tècniques pictòriques i de narració.

Amb aquestes jornades es pretén oferir als alumnes la possibilitat de confrontar-se amb alguns il·lustradors de renom, com també fomentar la creació de relacions i noves experiències. Durant els cinc dies que dura l'estada, els alumnes combinen els tallers a les instal·lacions de l'alberg amb activitats i pràctiques a l'exterior.

Enguany els tallers compten amb dos artistes consagrats, com són l'autor d'historietes i il·lustrador català Francesc Capdevila, conegut artísticament com a "Max", i l'argentí Gusti Rosemffet, dels estudis Hanna Barbera. Els alumnes han pogut experimentar i aprendre de l'experiència dels dos professionals.
 

Una alumna durant un dels tallers del curs. Foto: Difumina


"Difumina" va néixer fa quatre anys amb l'objectiu d'oferir als il·lustradors i als artistes un punt de trobada, d'aprenentatge i de diversió. Els continguts dels tallers es basen en la pràctica, les tècniques i la metodologia, però sobretot es vol suggerir un ambient idoni per a la creació.

Un entorn idíl·lic

Segons els organitzadors, la tranquil·litat i la naturalesa de Salàs de Pallars i de la comarca del Pallars Jussà fan d'aquest indret "un emplaçament perfecte per a l'experimentació artística". Ermisenda Soy, una de les organitzadores, explica que s'hi senten molt a gust i que els alumnes, que acostumen a repetir cada any, "queden enamorats del Pallars".

"La comarca té molta oferta. El llac de Sant Antoni, per exemple, inspira moltíssim als artistes, des de la part del bosc més frondós fins la mateixa aigua, el fang, la vegetació... l'entorn és idoni", assenyala. Soy ha dit que cada any s'omplen les inscripcions al curs i que hi ha alumnes que malauradament es queden fora. "Volem mantenir la ràtio de 32 persones per oferir uns mínims de qualitat als artistes", conclou.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació