Diumenge, 5 de maig de 2024

«Lost Village» i «14 anys i un dia», guanyadors del 5è Mostremp

La cinta "Munich", del castellonenc Natxo Fuentes, ha estat la preferida del públic | L'exposició "Anys de cinema" s'instal·la a Isona

Redacció 22 d'agost de 2016 a les 10:22

El director de Mostremp, Lluís Roy, en el discurs final de l'edició d'enguany. Foto: Jordi Uriach


Lost Village i 14 anys i un dia han estat els curtmetratges guanyadors de la cinquena edició del Mostremp, cinema rural al Pallars. El jurat, format per l'actriu catalana Maria Molins, el documentalista Manel Dalmau i el gerent del Circuit Urgellenc, Pere Auemedes, han decidit atorgar els guardons de forma ex aequo

De Lost Village, del director georgià George Teodria, el jurat n’ha destacat l’alta emotivitat del curtmetratge. L’honestedat i la valentia que desprenen l’actuació de les protagonistes ha sigut el que ha portat al jurat a decantar-se també per 14 anys i un dia, de Lucía Alemany. 

Munich, del director castellonenc Natxo Fuentes, ha estat el film més votat pels assistents a les diferents projeccions, fet que l’ha portat a guanyar el premi de 1.000 euros que atorga el públic. El jurat de la secció Pallars&Ribagorça s’ha decantat per concedir el premi al curt A l’ombra de la muntanya, de Neith Sentis, per l’originalitat del guió i la qualitat de la fotografia. 
 

Foto de família del 5è Mostremp. Foto: Mostremp


La cinta L’art de compartir, de la trempolina Gaia Iglesias, s’ha endut el guardó infantil, adreçat a menors de 12 anys. En el premi juvenil Víctor del Val, el curt vencedor ha estat Surrealismus, del també trempolí Ferran Castells. 

En l’acte de cloenda i davant d’una Lira plena de públic, el director del Mostremp, Lluís Roy, ha descrit el festival com "la llavor que vam plantar fa cinc anys i que ara comencem a recollir-ne els fruits". Els organitzadors de la mostra valoren molt positivament l’edició d’aquest any, en que han passat pel cinema 2.000 persones.

La mostra de cinema rural, que enguany ha complert cinc anys, ha reunit al Pallars durant quatre dies els millors curtmetratges de temàtica rural. S'han presentat a la secció oficial un total de 110 films, dels quals se n'ha seleccionat 13. El públic assistent ha pogut gaudir de la mostra, amb obres per a tots els gustos i de tot tipus de gèneres. Pallars Digital ha estat, un any més, el mitjà oficial de la mostra.

"Anys de cinema" al Pallars

A més, i com a novetat d'enguany, Mostremp ha organitzat una mostra fotogràfica sobre els 22 cinemes del Pallars, titulada "Anys de cinema", que ha estat realitzada amb la col·laboració de l'historiador de Salàs de Pallars, Sisco Farràs. Aquests dies ha estat instal·lada a Tremp, però des d'aquest dimarts viatja a Isona, on hi romandrà fins el 28 d'agost. Del 15 d'octubre al 15 de novembre l'exposició es podrà visitar a Sort. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació