Dijous, 2 de maig de 2024

Tremp estrena «Les músiques del Baró de Maldà» de Carles Canut i Qvixot Quartet

L'actor de Gerri de la Sal ha interpretat textos relacionats amb l'aristòcrata català habitant de Barcelona a finals del segle XVIII

ACN 8 d'agost de 2016 a les 09:46

Carles Canut durant la seva interpretació ahir a Tremp. Foto: ACN


Tremp ha acollit aquest diumenge l'estrena de "Les músiques del Baró de Maldà" de la mà de l'actor Carles Canut i l'orquestra Qvixot Quartet. Es tracta de la segona producció del Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP). Canut ha interpretat textos relacionats amb l'aristòcrata català habitant de Barcelona a finals del segle XVIII i l'orquestra Qvixot Quartet ha ambientat els textos amb música de l'època del Baró de Maldà com Hayden, Mozart o Boccherini.

Aquesta representació no ha estat un concert a l'ús i s'ha anat intercalant la lectura de texts i les peces musicals amb explicacions oportunes dels músics. El personatge del Baró de Maldà mereix ser recordat sobretot pel seu monumental dietari, en el qual anotà el que observava en la Barcelona canviant del moment i en els seus viatges, a més de les seves activitats quotidianes, sempre en un to col·loquial i costumista, amb elevades dosis d'humor.
 
El Baró, intèrpret aficionat, incorporava als seus escrits qualsevulla activitat musical en la qual participés o de la qual tingués notícia. L'espectacle ha introduït una part significativa dels texts dels 70 volums de dietari; un dels primers costumaris catalans que narra el dia a dia de Barcelona.
 
Amat Santacana, de Qvixot Quartet, ha explicat que el Baró tocava a casa i convidava als seus amics i ha afegit que l'espectacle ha volgut recrear l'univers musical del Baró i el paisatge sonor de la ciutat.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació