Dijous, 2 de maig de 2024

Nova onada de calor a la vista

L'ambient fresc dels darrers dies té les hores comptades

Redacció 15 de juliol de 2016 a les 13:12

La calor tornarà a ser la protagonista a mitjans de la setmana que ve. Foto: Josep Maria Costa


El descens de temperatures que ha marcat aquests darrers dies començarà a ser història aquest divendres. A partir d'aquesta tarda les temperatures es tornaran a enfilar, una tendència que es mantindrà el cap de setmana i que s'accentuarà a partir de dilluns. De fet es preveu una nova onada de calor de cara a la setmana vinent.

L'arribada d'un anticicló acabarà amb l'entrada de vents de component nord, que són els que han fet baixar els termòmetres. El dilluns el mercuri ja superarà els 35 graus en molts punts del país i pot pujar fins a fregar els 40 en punts de l'interior el dimecres, el dia que es preveu més calorós. Com és habitual, al Pallars els pics de temperatura es concentraran a les zones més enclotades del Jussà, especialment a la Conca de Tremp, Conca Dellà i la Pobla de Segur.

Pel que fa a la previsió a curt termini, s'espera un cap de setmana assolellats i sense pluges. El vent, bufarà fluix i de direcció variable, amb terrals al litoral. Al nord, la tramuntana seguirà bufant amb cops forts, i algun de molt fort de matinada, segons informa el Meteocat. 

Cal recordar que el risc d'incendi continua sent elevat en moltes zones de Catalunya, especialment al centre i el nord-est del país. S'aconsella extremar les precaucions en les activitats prop de zones boscoses i trucar al telèfon d'emergències 112 si s'observen columnes de fum.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació