Dissabte, 4 de maig de 2024

Et poden multar per conduir amb xancletes i sense samarreta?

Aquestes pràctiques entren en conflicte amb els articles 17 i 18 del Reglament General de Circulació

Redacció 5 de juliol de 2016 a les 09:28

Les xancletes no subjecten bé el peu i poden provocar problemes. Foto: Youtube


Conduir amb xancletes,  descalç, o sense samarreta són accions que poden entrar en conflicte amb els articles 17 i 18 del Reglament General de Circulació. Per confirmar-ho, Nació Digital s'ha posat en contacte amb el Servei Català de Trànsit, el qual ha afirmat que aquestes pràctiques no vulneren la normativa, però que si un agent ho creu oportú, les pot sancionar. 

I és que conduir amb xancletes, no és segur: el peu no està subjecte a una superfície que permeti controlar els pedals, i això pot fer que es perdi el control del cotxe i provocar un accident. Tampoc és aconsellable recórrer a l'opció de conduir descalç, ja que el peu necessita una superfície sobre la qual descansar per tenir un bon tacte dels pedals. A més, amb aquesta pràctica, el conductor es pot malmetre els peus. 

En el cas de conduir sense samarreta passa exactament el mateix. En aquesta ocasió, el perill rau en el frec del cinturó amb la pell, ja que pot provocar irritacions, èczemes, i cremades. A més, en cas d'accident, el risc és major.

És per aquest motiu que es podria imposar una sanció a criteri de l'agent, i segons les circumstàncies del moment, tenint en compte les ordenances municipals, si és el cas. Segons informa el Servei Català de Trànsit, les sancions per aquest tipus de pràctiques ronden els 80 euros.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació