Divendres, 26 d'abril de 2024
esports

Sebas Sánchez i Nerea Martínez guanyen l'Ultra Trail Valls d’Àneu

La segona prova del circuit Alpinultras s’ha disputat durant aquest cap de setmana a les Valls d'Àneu

Redacció 4 de juliol de 2016 a les 09:53

Nerea Martínez s'emporta la classificació femenina. Foto: A. Jorquera / Alpinultras

Esterri d’Àneu ha estat l’escenari durant aquest cap de setmana de l’Ultra Trail Valls d’Àneu (UTVA), també coneguda com a "indòmita", segona prova del circuit Alpinultras i també de la Copa Catalana de Curses d’Ultraresistència de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC). Un total de 92 quilòmetres i 7.300 metres de desnivell positiu eren les espectaculars xifres que descrivien el circuit que havien de superar els atletes.

Sebas Sánchez n’ha estat el guanyador després de 15 hores i 31 minuts, mentre que Nerea Martínez ha repetit el seu triomf del 2015 amb un temps de 20 hores i 12 minuts. Un total de 110 corredors, dels 200 que van sortir, s’han convertit en finishers de la prova, que passava pels Parcs Naturals de l’Alt Pirineu i d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.

El valencià Sebas Sánchez es va situar líder a meitat de cursa i es va acabar imposant de manera destacada. Per darrere seu, va arribar Jaume Folguera, repetint la seva posició del 2015, amb un temps de 16 hores i 25 minuts. Albert Herrero va tancar el podi arribant un minut més tard que Folguera. Ion Azpiroz, quart classificat, segueix líder del circuit Alpinultras en la categoria masculina, a falta de la cursa de Canfranc (100km/8.848m+) que es disputarà el 10 de setembre.

Sebas Sánchez en un moment de la prova Foto: A. Jorquera / Alpinultras

Un total de vuit noies han pogut acabar aquesta dura prova del Pirineu Català, en la qual s’hi ha imposat Nerea Martínez. Ona Huck ha creuat segona la meta, però els jutges de la FEEC han decidit desqualificar-la per "certes irregularitats". Així doncs, la segona plaça finalment ha estat per Eva Cruz, amb un temps de 22 hores i 3 minuts. Jone Urkizu ha completat el podi amb un temps de 22 hores i 35 minuts, mentre que Sara Codina, quarta en la classificació femenina, lidera ara per ara el circuit Alpinultras.

Els líders actuals del circuit Alpinultras, Ion Azpiroz i Sara Codina. Foto: A. Jorquera / Alpinultras