Dissabte, 27 d'abril de 2024

​Núria Alegret: «No tinc cap secret, només dedicació, esforç i que t'agradi»

La jove d'Isona vol estudiar el curs vinent Biotecnologia a la UdL, per poder-se dedicar en un futur a la recerca

ACN / Jordi Ubach 30 de juny de 2016 a les 17:32

Núria Alegret, a la casa que la seva família té a Torres de Segre, on passa els estius Foto: ACN


Núria Alegret és l'estudiant d'Isona i Conca Dellà de 17 anys que ha estat amb un 9,5 l'estudiant de les comarques de Lleida que ha obtingut una millor nota a la selectivitat aquest juny amb un 9,5. Tot i que ja va conèixer ahir la seva nota després de consultar-la a Internet, assegura en declaracions a Pallars Digital que no s'esperava pas treure la millor puntuació de Lleida. "M'ha sorprès molt. Sabia que m'havia anat molt bé, però d'aquí a treure la millor nota de Lleida, no m'ho pensava", ha assenyalat.

La que fins ara ha estat estudiant de Batxiller Científic a l'INS Tremp assegura que s'ha assabentat de la notícia per les trucades que ha rebut aquest matí dels mitjans de comunicació.  "M'ha trucat molta gent, porto tot el dia responent trucades", explica com a anècdota Alegret, que ja ha fet més de cinc entrevistes amb diferents mitjans de premsa escrita, ràdio i televisió. Aquests dies, la Núria es troba a Torres de Segre (Segrià), on com cada any passa les vacances d'estiu al costat de la seva família.

La Núria explica que no té cap secret, sinó "només dedicació, esforç i que t'agradi el que fas". "No sóc de molts colzes ni d'estar moltes hores estudiant però quan faig exercicis m'hi dedico molt i sobretot m'agraden molt els exercicis que em fan trencar el cap d'assignatures com ara física o matemàtiques", declara l'estudiant. En les seves estones lliures a la Núria li agrada tocar la guitarra, llegir, fer esport i cuidar l'hort i les flors que té a la terrassa de casa seva. 
 

La jove isonenca ha tret la millor nota de Lleida. Foto: ACN


L'estudiant considera que el nivell de les proves no va ser més difícil que en altres anys, però l'examen que li va resultar més complicat va ser el de català perquè "hi havia alguns verbs una mica complicats". Mentre els més senzills van ser per ella l'examen de Filosofia, ja que "els autors que sortien eren bastant assequibles" i "matemàtiques també la vaig trobar bastant fàcil". 

L'any vinent li agradaria estudiar Biotecnologia a la Universitat de Lleida perquè "sempre m'ha agradat molt investigar i estar en un laboratori" i "crec que allí ho puc aconseguir perquè és molt tècnica la carrera i això m'agrada". A més, té amics que ja estudien aquesta carrera i pel que li han explicat, "crec que m'agradarà bastant". Amb vista al futur, l'objectiu de la Núria seria poder-se dedicar a l'àmbit de la recerca, malgrat reconèixer "que és un sector que aquí està mal finançat" motiu pel qual no descarta haver d'acabar marxant lluny de terres lleidatanes. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació