Dilluns, 6 de maig de 2024

​Unes 3.000 persones ja han passejat per l'itinerari del llac de Sant Antoni

El Consell Comarcal del Pallars Jussà fa balanç dels primers sis mesos de funcionament del sender

Jordi Ubach 27 de juny de 2016 a les 11:10

Un senderista creuant un dels ponts de l'itinerari que voreja Sant Antoni. Foto: Consell Comarcal PJ


Més de 3.000 persones han utilitzat l'itinerari de natura que discorre pel marge dret de l'entorn de l'embassament de Sant Antoni sis mesos després de la seva posada en funcionament. Són dades que ha fet públiques el Consell Comarcal del Pallars Jussà, impulsor de la iniciativa. El seu president, Constante Aranda, ha valorat molt satisfactòriament aquests resultats tant pel nombre d'usuaris que ha obtingut, com pel valor afegit que aporta aquest projecte al model turístic de la zona.

Donat que es preveu que sigui durant els propers mesos d'estiu el punt àlgid d'utilització d'aquest itinerari, des del Consell s'estudia la possibilitat d'instal·lar un comptador d'usuaris automàtic per tal d'obtenir dades més fiables sobre el nivell d'ús d'aquest sender.

El recorregut compta amb un traçat de 6,75 quilòmetres que voreja l'embassament de Sant Antoni entre la Pobla de Segur i Salàs de Pallars. Comunica així aquestes poblacions a peu i en bicicleta, i facilita l'accés als espais de bany d’aquesta zona. Aquest camí ha suposat per als municipis de la Pobla de Segur i Salàs de Pallars la descoberta d’una part del l'embassament que quedava d'esquena a l'ús de la gent i obre també la possibilitat d’habilitar noves zones de bany.

L'èxit d’aquesta ruta té a veure tant amb la suavitat del traçat, sense gairebé desnivells, que s'adequa a tot tipus de caminants, així com un paisatge molt agradable.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació