Dilluns, 6 de maig de 2024

El Pallars Sobirà celebra el retorn del Doctor Music Festival vint anys després

Les principals institucions de la comarca valoren molt positivament l'anunci de la reedició del festival d'Escalarre

Jordi Ubach 22 de juny de 2016 a les 10:46

Sala amb els quatre alcaldes, la vicepresidenta del Consell i Carles Isús. Foto: Doctor Music


L'anunci del retorn del Doctor Music Festival a Escalarre per l'estiu del 2019 ha generat una gran expectació al Pallars Sobirà i a les Valls d'Àneu en concret, on s'ha rebut la notícia amb especial interès. Aquest dilluns, el director general de la promotora del concert, Neo Sala, s'ha reunit amb els alcaldes de la zona per anunciar-los la seva intenció de repetir l'experiència viscuda entre els anys 1996 i 1998 als prats d'Escalarre. La reedició del Doctor Music Festival, però, serà excepcional, ja que ara per ara només es contempla una única edició.

Coneixedors de la realitat local, els alcaldes de la zona es mostren més que satisfets amb el retorn del festival a les Valls d'Àneu. Tots ells destaquen els beneficis econòmics que genera un festival d'aquestes característiques al seu entorn, però ressalten especialment la promoció que donarà a les comarques pallareses arreu del planeta. En aquesta línia es pronuncia l'alcalde de la Guingueta d'Àneu, Josep Cervós, que assegura que un esdeveniment d'aquest nivell "situa al món" no només el Sobirà, "sinó també el conjunt del Pallars i les comarques veïnes". 

La llunyania del festival, a tres anys vista, invita els alcaldes a prendre's la notícia del retorn del "Festival de la Vaca" amb una certa perspectiva, però també conscients que queda molta feina per fer. L'alcalde d'Esterri d'Àneu, Ramon Villuendas, ha explicat que ara cal treballar "colze a colze" a nivell local "per tal d'agilitzar la feina als promotors en tot allò que estigui a les nostres mans". Villuendas s'ha mostrat ambiciós i ha assegurat que "si al 1996 vam ser capaços de reunir 30.000 persones, ara creiem que podem fins i tot superar-ho i treballar perquè el festival no es quedi només en una sola edició". 

​L'alcaldessa d'Alt Àneu, Laura Arraut, s'ha expressat en els mateixos termes i ha explicat que des dels ajuntaments "ajudarem en tot el que faci falta per agilitzar el màxim possible els permisos" per fer realitat el festival, i n'ha fet, com els seus col·legues, una "molt bona valoració".
 

La primera edició del festival, l'any 1996, va reunir prop de 30.000 persones. Foto: Jordi Uriach


El Consell Comarcal del Pallars Sobirà també es mostra esperançat per l'anunci de Neo Sala. El seu president, Llàtzer Sibís, ha confirmat la col·laboració existent entre institucions tot destacant que el retorn del festival és una "molt bona notícia" i que ara cal "concretar la programació i definir el model de festival". Sibís ha destacat del Doctor Music la seva "aposta per promocionar el Pallars com a destí", i ha remarcat que la coincidència del festival amb el Mundial de piragüisme d'aigües braves que organitzen conjuntament Sort i la Seu d'Urgell "pot donar un impuls" a tots dos esdeveniments.

Un dels principals valedors de Doctor Music Festival, des dels seus inicis fins l'anunciat retorn, és Carles Isús, qui va ser alcalde d'Espot durant les primeres edicions del festival. Isús s'ha mostrat molt satisfet per l'anunci d'aquesta nova edició pel 2019, i ha assegurat que existeixen "pocs esdeveniments que promocionin tant una comarca" com ho va fer el Doctor Music Festival durant tres anys. A més, afegeix que a diferència del que va passar ara fa vint anys, "actualment remem tots en la mateixa direcció" i això "ens juga a favor".

Des de l'organització s'insisteix en remarcar el caràcter "especial" de l'edició prevista per l'estiu de 2019, i expliquen a través d'un comunicat que ja estan treballant en el disseny d'aquesta edició "commemorativa", que compta amb la complicitat dels quatre ajuntaments de les Valls d'Àneu -Esterri d'Àneu, Alt Àneu, La Guingueta d'Àneu i Espot- i el Consell Comarcal del Pallars Sobirà. Així, Doctor Music espera que els ajuntaments facilitin "en els pròxims mesos" un acord amb els propietaris dels terrenys que asseguri la celebració del macrofestival dels Pirineus.
 

El Doctor Music Festival tornarà l'any 2019 a Escalarre

Neo Sala: «Escalarre va ser una experiència màgica i tenim ganes de repetir-la»

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació