Dijous, 9 de maig de 2024

Tremp fomenta els bons hàbits alimentaris entre els més joves

Aquesta setmana han tingut lloc les jornades educatives per a la promoció d'una alimentació saludable

Redacció 19 de juny de 2016 a les 11:01

Alumnes trempolins en un dels tallers realitzats aquesta setmana. Foto: Ajuntament de Tremp


Un total de 440 alumnes de 1er a 6è de primària del l'Escola Valldeflors i el col·legi Maria Immaculada de Tremp han participat aquests dies als tallers d'alimentació saludable organitzats per l'Ajuntament de Tremp en col·laboració amb la Fundació Alicia. L'objectiu principal d'aquesta proposta és procurar que els nens i nenes adquireixin els coneixements, capacitats i habilitats necessàries enfocades a l'adquisició dels bons hàbits alimentaris i que els ajudin a evitar que en un futur desenvolupin malalties relacionades amb uns hàbits alimentaris no adequats, permetent-los millorar així la seva qualitat de vida i la del seu entorn familiar.

El fil conductor de totes les sessions ha estat la cuina i l’eix transversal de les activitats l'ha constituït la "piràmide de quatre cares", eina dissenyada per la Fundació Alícia per ajudar a entendre què cal menjar, ¿què menges?, com fer-ho, ¿com cuines?, en quina freqüència, ¿com menges? i, alhora, recordar que per estar sa també cal moure's!, ¿et mous prou?

La Fundació Alícia aposta per la cuina com a eina bàsica per a la millora de l'alimentació i la promoció de bons hàbits alimentaris. Alícia entén que la cuina, com a estratègia de gestió de tot el que mengem i com ens ho mengem, resulta un llenguatge fàcilment comprensible per a tothom. I és per això que els tallers d'alimentació que rebran els nens/nenes comptaran amb aquest component culinari.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació