Dijous, 2 de maig de 2024

​La pluja no desllueix la 7a Fira d'Oficis i Menestrals de Rialp

Més d'un miler de persones es van donar cita a la població pallaresa

Redacció 6 de juny de 2016 a les 12:58

Representants polítics durant la inauguració de la Fira. Foto: Ajuntament de Rialp


La pluja no ha evitat culminar amb èxit d'assistència la 7a Fira d'Oficis i Menestrals de Rialp, en què es van poder veure fins a 21 oficis antics. Malgrat la pluja caiguda divendres al vespre, en la celebració del tercer aniversari de Pallars Digital, i la que va caure dissabte al matí, que va obligar a aturar les activitats a l'exterior, el consistori calcula que han passat pel certamen al voltant d'un miler de persones.

Els visitants van poder gaudir dissabte, entre altres, de les diferents parades i de les demostracions del cuiner Mariano Gonzalvo i La Xicoia, que van sorprendre amb la elaboració d'un sorbet de llet d'euga i plàtan. A la tarda es va fer la demostració de cavalls al prat del Víctor, prèvia a l'actuació de l'Escola de Música del Pallars a la plaça del Tornall. El primer dia de fira es va clausurar amb un sopar popular i un bingo, a més del ball de l’Stress Band i un DJ per assolir la matinada. 

El diumenge va continuar la fira amb més demostracions de cavalls, jocs per a la canalla i mostres d'oficis. Al migdia va tenir lloc un dels actes més concorreguts: l'exhibició de bals tradicionals a càrrec de l'Esbart Dansaire de Rialp. Durant tot el cap de setmana, els restuarants del poble han ofert un menú de fira per 14,50 euros.

Un dels objectius que té la fira de Rialp és recuperar alguns dels oficis desapareguts amb el pas del temps i el progrés i conservar d'aquesta manera tradicions, així com atreure emprenedors a la comarca que vulguin recuperar alguns oficis. Enguany també coincideix aquest any amb la primera edició de la Eurocup Ràfting Noguera Pallaresa, un fet que ha sumat públic i visitants a tots els actes.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació