Dimarts, 7 de maig de 2024

Som d'allà d'on vulguem ser

Redacció 1 de juny de 2016 a les 17:24

D'això tracta la llibertat i la democràcia, i al territori de l’Alt Pirineu i Aran som lliures i demòcrates. Per aquest motiu volem demostrar-ho acollint aquells éssers humans que ho necessiten, els que fugen de guerres espantoses i necessiten un refugi segur, digne i humà i el nostre territori pot oferir-los-hi.

La majoria identifiquem d'on som perquè és el lloc on hem nascut, o perquè és el lloc on ens hem criat, o perquè és el lloc on treballem, o perquè és el lloc que ens ha acollit. Tal com diuen alguns "el lloc no fa la cosa" per tant, vull reivindicar el dret de la gent de ser d'on vulgui ser i que, d'allà d’on consideres que ets, acompanyis i ajudis a aquells que necessiten un lloc per ser.

Normalment, els que som de territoris petits, més desafavorits que la resta, tenim més arrelat el sentiment de pertinença i allà on anem expliquem qui som i d'on venim, ara doncs, toca fer-ho a la inversa. Acollir als que provenen de llocs destruïts, escoltar d'on venen i perquè són aquí.

Acollir-los amb el cor, amb les mans i amb la ment oberta, ajudar-los en tot allò que el nostre estat del Benestar ens dóna i no escatimar en res. Perquè d'això tracta ser un país solidari és la base de la humanitat, avui us ajudem nosaltres demà no se sap qui necessitarà de qui. Demostrem que som civilitzats, demostrem que som un país solidari i just, demostrem que estem a l'alçada de les circumstàncies i que no ens amaguem dins la closca com altres països europeus. Demostrem que un altra Europa és possible. Comencem a trencar fronteres i diguem-los-hi ben alt als poders econòmics i fàctics dels diferents estats que el seu món s'està esquerdant.

L'Alt Pirineu i Aran és un territori amb gent "molt nostra" però quan ens toca ajudar ens hi bolquem amb cos i ànima, aquest és l'esperit dels pirinencs.

Catalunya està preparada per acollir més de 1.500 refugiats aquest any diu la consellera Bassa, llavors, per què no ho fem?

Resulta que tenim una barrera que no ens deixa avançar, això és la manca de voluntat política del govern espanyol per obrir les portes als que pateixen. Quina llàstima tan gran que encara depenguem d'aquest estat, sort que ja queda menys i aviat podrem prendre les nostres pròpies decisions com a República Catalana.

Som-hi! Empenyem a l'estat espanyol, als estats europeus perquè reconsiderin i deixin entrar als refugiats. Si ens unim en aquesta causa el món serà molt més just, molt més digne i no haurem d'avergonyir-nos dia rere dia del patiment de les famílies d'Idomeni i de Lesbos, i lamentar-nos dels milers de morts que hi ha al mar mediterrani.

Actuem, si us plau, actuem!!

Eva Fiter Cirera
Secretaria d’Organització de la Federació Regional d’ERC de l’Alt Pirineu

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació