Dimecres, 8 de maig de 2024

Tremp celebra la primera sessió del Consell d'Infants

El consistori ha recuperat aquest òrgan consultiu, d'acord amb la seva intenció d'incentivar la participació ciutadana al municipi

Redacció 27 de maig de 2016 a les 10:28

La sessió va tenir lloc a la sala de plens del consistori. Foto: Ajuntament de Tremp


Els gairebé 80 alumnes de 5è i 6è de primària de l'Escola Valldeflors i el col·legi Maria Immaculada de Tremp, acompanyats dels seus professors, s'han reunit aquest dijous a la sala de Plens de l'Ajuntament de Tremp per presenciar la primera sessió del Consell d'Infants de la ciutat. El Consell constituït està format per vuit nenes, dues de cada curs, escollides democràticament pels seus companys de classe; l'alcalde; les regidores de Participació Ciutadana i Benestar i una regidora del grup municipal de l'oposició.

En el decurs de la sessió, cada representant ha presentat les seves propostes perquè l'ajuntament les prengui en consideració. El carril bici, l'estat del camp de futbol Pedrasanta o el manteniment de les fonts públiques, entre altres, són temes que preocupen als infants.

Per la seva banda, la regidora de Participació ha informat respecte a unes peticions presentades prèviament pels centres sobre el parc del Pinell i la piscina, on els joves voldrien que hi hagués més espai per a la diversió, amb la instal·lació de pont tirolès al Pinell i de tobogan i trampolí a la piscina. Ambdues propostes són difícils de dur a terme, d'una banda per la fragilitat que presenten actualment els arbres del parc i per seguretat, per altra banda. 

La regidora de Benestar també ha informat que està previst que s’afegeixi al mercat setmanal una parada de venda de roba de segona mà, una proposta que també interessava als joves.

El proper Consell d'Infants es convocarà al mes de juny i els representants municipals donaran resposta als diversos suggeriments que han rebut durant la sessió. El curs vinent aquest òrgan tindrà continuïtat; l’equip de govern espera que es consolidi i que amb el temps els trempolins i trempolines més joves entenguin com un fet normal l'intercanvi regular amb el Govern municipal així com que l'experiència generi interès entre els escolars i contribueixi a fer-los, en un futur, ciutadans i ciutadanes compromesos i participatius.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació