Dimecres, 19 de juny de 2024

Una ruta ofereix la possibilitat de portar un ruc català com a traginer

"Ramat de Camins" es basa en els viatges que l'any 1956 van fer els escriptors Josep Maria Espinàs i Camilo José Cela

ACN 26 de maig de 2016 a les 09:24

Imatge dels rucs que fan de traginers de les motxilles dels excursionistes. Foto: ACN


La ruta Ramat de Camins és un itinerari que recorre les comarques del Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Val d'Aran i Alta Ribagorça i passa per 70 pobles. Aquesta ruta planteja la possibilitat de fer-la a peu, tal com s'havia fet durant segles, i també amb un ruc català que porti l'avituallament, una possibilitat que es planteja en dues etapes: Gerri de la Sal-Baro i Baro-Sort. Estan pensades per un públic familiar i la ruta s'ha batejat com "Ramat de traginers". Ramat de Camins està basada en els viatges que l'any 1956 van fer els escriptors Josep Maria Espinàs i Camilo José Cela, i la reinterpretació realitzada per l'escriptora Núria Garcia Quera l'any 2006 amb la guia Nou viatge al Pirineu.

Cesc Capdevila, dinamitzador de la ruta i guia de fauna, ha explicat que és molt difícil que algú realitzi la totalitat de la ruta Ramat de Camins i per aquest motiu ha començat a comercialitzar diferents alternatives més curtes i adaptades a les necessitats dels usuaris. Capdevila ha dit que ha creat "Ramat de silencis", un tram de la ruta original que passa per dos pobles abandonats del Pallars Sobirà; Sant Romà de Tavèrnoles (Rialp) i Besant (Alins).

"Ramat de l'Est" és un paquet senderista que té lloc al primer tram de Ramat de Camins. S'entra al Pirineu pel mític congost de Collegats i transcorre pel Parc Natural de l'Alt Pirineu. Aquest paquet contempla sis dies de ruta. Capdevila indica que és ell qui s'encarrega de tota la gestió de la ruta; allotjaments on dormir, restaurants on menjar o transport de les motxilles.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació