Divendres, 26 d'abril de 2024

Llàtzer Sibís no es presentarà a una moció de confiança

El president del Consell del Sobirà ha respost durant quatre hores a preguntes d'ERC, CUP i Fem Municipi en un ple extraordinari maratonià

ACN 18 de maig de 2016 a les 10:50

El president Sibís, en primer pla, durant el ple celebrat ahir. Foto: ACN


El president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Llàtzer Sibís (CiU), ha descartat presentar-se a una moció de confiança tot i les reiterades peticions d'ERC, CUP i Fem Municipi durant la celebració d'un ple extraordinari aquest dimarts al vespre. Aquesta sessió havia de servir perquè el president donés resposta d'un seguit de qüestions que preocupen l'oposició com les 30.000 truites sacrificades en un canal d'alevinatge d'Escaló, el sistema de recollida de residus porta a porta, la gestió del personal o l'acord de legislatura per la presidència del Consell.

Després d'un ple maratonià de més de quatre hores, l'oposició ha sortit decebuda de cadascuna de les respostes i ha argumentat que no se'ls ha donat cap resposta convincent ni se'ls ha mostrat cap tipus de documentació. Ramon Villuendas, portaveu d'ERC al Consell Comarcal, ha estat molt dur amb el president comarcal i a cadascun dels set blocs temàtics que han discutit ha acabat demanant que es presentes a una moció de confiança "pel bé de la comarca". Sibís ha afirmat que aquesta decisió està a les seves mans i que no ho farà.

El principal tema de debat del ple ha estat la gestió del canal d'alevinatge que s'ha construït a Escaló. Errors en aquesta gestió van portar a haver de sacrificar unes 30.000 truites. Sibís ha reconegut que aquesta planta encara no disposa de tots els permisos necessaris per poder funcionar amb normalitat i per aquesta qüestió s'han posat en contacte amb Agricultura per intentar desencallar el projecte i que pugui tirar endavant. La mala gestió d'aquest canal d'alevinatge amb el resultat d'unes 30.000 truites mortes pot portar al Consell Comarcal a rebre una sanció que podria oscil·lar entre els 3.000 i els 120.000 euros.
 

Els consellers comarcals, durant el ple celebrat ahir. Foto: ACN


Pel que fa al sistema de recollida porta a porta, Sibís, a petició de l'oposició, no s'ha volgut comprometre a no apujar la taxa d'escombraries l'any vinent. Villuendas li ha fet aquesta petició al conèixer per veu del president comarcal que el dèficit del servei, en el seu primer any d'implantació, és de 25.000 euros.

El manteniment de les carreteres ha estat un tercer tema de debat en el qual Villuendas ha demanat "màxima contundència" a l'hora de fer efectiva aquesta reivindicació. Villuendas s'ha ofert al president comarcal per anar a les conselleries que facin falta per aconseguir finançament per aquest tema. El portaveu d'ERC ha acabat dient que ara tenen sobre la taula el problema de la carretera de Baiasca, amb l'accés tancat al poble des de fa una setmana, però que si se segueix sense fer manteniment, per manca de fiançament a aquesta carretera se n'hi sumarà moltes altres.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació