Dissabte, 20 d'abril de 2024

El canal d'alevinatge d'Escaló no disposa de llicència per criar truites

Agricultura afirma que els exemplars no eren de truita autòctona i el Sobirà ho nega

Redacció 12 de maig de 2016 a les 12:54

Canal d'alevinatge d'Escaló, on es van sacrificar uns 30.000 alevins de truita. Foto: ACN


El Consell Comarcal del Pallars Sobirà no disposa encara de la llicència necessària per posar en marxa el canal d'alevinatge d'Escaló, al terme municipal de la Guingueta d'Àneu, una documentació que actualment està tramitant el departament d'Agricultura. 

En declaracions a Segre, el subdirector general d'Activitats Cinegètiques a Lleida, Jordi Ruiz, ha explicat que tot i que considera que el Sobirà "no ha actuat de mala fe", la inspecció duta a terme pels Agents Rurals conclou que els alevins adquirits pel Consell no eren de truita mediterrània. "Les fotografies que van fer demostren que eren d'origen atlàntic", assegura Ruiz al mateix rotatiu, un fet que considera "normal" al provenir de França. Sibís, en canvi, reitera que els alevins adquirits eren de truita autòctona.

El cas dels alevins de truita d'Escaló va provocar que la setmana passada els tres partits a l'oposició, ERC, Fem Municipi i la CUP, demanessin una moció de confiança a Llàtzer Sibís per la que consideraven una "falta de transparència" per part de l'equip de govern.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació