Dilluns, 29 d'abril de 2024

Els convergents del Pirineu aposten per un partit entre centre i centreesquerra

Aquest és el resultat de l'enquesta dels militants i simpatitzants en la primera fase del "Torn Obert"

Redacció 6 de maig de 2016 a les 10:41

Alins, al centre, durant la roda de premsa per presentar els resultats. Foto: CDC


El president de la Federació de Convergència al Pirineu, Albert Alins, ha presentat aquest dijous els resultats de les enquestes i del debat sobre el futur del partit que militants i simpatitzants de les comarques pirinenques, juntament amb la resta del territori català, han contestat durant les darreres setmanes.

Les enquestes s'han realitzat en el transcurs de sis sessions en el marc del procés de renovació de Convergència sota el nom de "Torn obert", que van tenir lloc el mes de març a les comarques del Pirineu. A l'abril, en la segona fase, es va donar compte als participants dels resultats de les enquestes i es van debatre temes sectorials en set sessions més. El procés va culminar el passat divendres amb la visita del president de Convergència, Artur Mas, a Tremp.

"Han estat unes sessions d'obertura màxima, amb militants i simpatitzants on s'ha pogut debatre sobre temes ideològics, organitzatius i d'estratègia sense limitacions de cap tipus", ha explicat Alins. En aquest sentit, ha recordat que les aportacions recollides en aquest procés "serviran per dotar de contingut la renovació de Convergència i com es vol que sigui el nou país que estem construint".

Els resultats de les enquestes del Pirineu lleidatà s'ajusten al perfil general del país, de manera que dibuixen "un partit amb un 37,6% dels enquestats pirinencs que creu que el nou moviment hauria de definir-se cap al centre i un 33,0%, que creu que hauria de ser cap al centreesquerra", ha detallat.

Així mateix, de les enquestes i jornades de debat, es conclou que la majoria dels militants del Pirineu creuen que el nou partit hauria de seguir sent un espai de confluència i convivència de diferents corrents ideològics (50,5%) i una quarta part (24,7%) opinen que s'hauria de posar més l'accent en el vessant socialdemòcrata.

Entre altres dades, també ha destacat que "els nostres militants i simpatitzants tenen una clara vocació europea, ja que un 88,1% creuen que el nou país ha de seguir formant part de la Unió Europea i de la zona euro". També ha detallat que el el 67% se senten només catalans.

En relació als càrrecs electes, la militància pirinenca, com a la resta del país, té clar que haurien de fer un balanç de la seva gestió quan acabin el seu mandat (87,6%) i que, per formar part d'una llista electoral, han de ser escollits seguint els principis de meritocràcia, compromís i dedicació de la persona (70,6%) en un partit que separi clarament els càrrecs de partit dels institucionals.

El proper dissabte 21 de maig, els militants i simpatitzants estan cridats a votar per contribuir a decidir si CDC ha d'impulsar la fundació d'un nou partit o que faci una renovació profunda, que es concretaria en el Congrés previst els dies 8, 9 i 10 de juliol, en què es tindrà en compte els resultats de les enquestes i les aportacions fetes en les sessions territorials i sectorials de Torn Obert.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació