Dimarts, 23 d'abril de 2024

​La Guàrdia Civil indaga si s'ha comès infracció en el sacrifici dels 30.000 alevins de truita

En cas de detectar alguna anomalia s'iniciarà una investigació

ACN 4 de maig de 2016 a les 18:17

Canal d'alevinatge d'Escaló, on es van sacrificar uns 30.000 alevins de truita. Foto: ACN


El Servei de Protecció de la Naturalesa (SEPRONA) de la Guàrdia Civil està indagant si s'ha comés alguna infracció en el trasllat i posterior sacrifici de 30.000 alevins de truita al Pallars Sobirà. El Consell Comarcal va adquirir els alevins a una piscifactoria de França i el passat dia 4 d'abril van ser dipositats al canal d'alevinatge d'Escaló. Pocs dies després aquests exemplars van ser sacrificats perquè no complien amb tots els permisos necessaris.

Segons ha confirmat el president del Consell Comarcal, Llàtzer Sibís, els exemplars van ser sacrificats per "recomanació" dels Agents Rurals. Ara, SEPRONA ha començat a estudiar el cas per si troba alguna anomalia, indicis de delicte o infracció, i en cas afirmatiu, iniciar una investigació.

L'oposició al Consell Comarcal, ERC, CUP i Fem Municipi, va demanar a l'equip de govern que donés explicacions en la sessió plenària d'aquest dimarts sobre la gestió del canal d'alevinatge d'Escaló, fet que els va ser negada. Per aquest motiu van abandonar el ple com a mostra de protesta. Els tres partits també han demanat una moció de confiança a Sibís.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació