Dilluns, 6 de maig de 2024

​Tretze ajuntaments del Jussà es beneficien del programa Treball i Formació

El Consell Comarcal va contractar 14 treballadors i els va cedir als consistoris per fer tasques de neteja i manteniment

ACN 29 d'abril de 2016 a les 09:40

Imatge d'un operari desbrossant un camí a Sarroca de Bellera. Foto: ACN


El Consell Comarcal del Pallars Jussà finalitzarà en quinze dies el Programa Treball i Formació convocat pel Servei d'Ocupació de Catalunya, que ha ocupat a 14 persones aturades majors de 45 anys que havien exhaurit la prestació i el subsidi per desocupació. Aquests treballadors han estat contractats per un període de 6 mesos (novembre-maig) pel Consell Comarcal i les tasques laborals les han dut a terme en un total de 13 ajuntaments.

Els ajuntaments valoren molt positivament aquest programa que els cedeix un treballador durant mig any per fer tasques de millora en el municipi. En el cas de Sarroca de Bellera, s'ha desbrossat antics camins que porten a llocs d'interès del municipi. L'alcalde, Josep Ramon Lloret, diu que sense aquest programa l'ajuntament no hagués pogut fer aquests treballs de neteja, a causa de la poca capacitat econòmica i als pocs recursos de què disposen.

Aquests 13 treballadors són majoritàriament peons forestals, peons d'obra i oficials de primera que han dut a terme tasques tan diverses com neteja de senders, camins, barrancs, reparacions en vials i camins, manteniment i conservació de les infraestructures. Des del Consell Comarcal també se'n fa una valoració molt positiva.

Un altre treballador ha estat contractat com a personal tècnic per un període de 7 mesos i una jornada laboral del 70% de la jornada d'aplicació. Aquest ha realitzat tasques de coordinació entre els diferents projectes d'experiència laboral i les accions formatives, tasques de tutorització i seguiment de les persones participants tant durant la formació i l'experiència laboral i prospecció d'empreses al nostre territori adreçades a facilitar la inserció laboral al finalitzar el Programa.

Treball i Formació ofereix als seus destinataris d'una banda experiència laboral en diferents tasques de caràcter públic i d'interès social i alhora porta associada una part formativa de 90 hores que els ajudaran a millorar la seva ocupabilitat. Els treballadors també van rebre el primer dia una formació bàsica i específica de prevenció de riscos laborals.

Pels treballadors ha estat una oportunitat per prendre contacte de nou amb el món laboral i formar-se per millorar la qualitat del seu treball. Aquestes contractacions han aportat una dinàmica de treball a persones afectades per una situació d'atur des de fa molt de temps. Els ha suposat l'oportunitat de tornar-se a sentir treballadors en actiu i motivar-los per a continuar la recerca d'una ocupació que pugui esdevenir estable.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació