Dimarts, 23 d'abril de 2024

Arrenca la campanya «Ampollon, de festa recicla't» a Tremp i la Pobla

Impulsada pels ajuntaments de Tremp i la Pobla de Segur, pretén minimitzar els efectes cívics i socials del botellot

Redacció 27 d'abril de 2016 a les 09:16

Cases i Soriano, amb dos alumnes, davant un dels cartells penjats a l'INS Tremp. Foto: Consell


Els ajuntaments de Tremp i la Pobla de Segur, juntament amb l’Oficina Jove del Consell Comarcal del Pallars Jussà, han iniciat la campanya "Ampollon, de festa recicla't" que té com a objectiu prevenir els diferents efectes que provoca la pràctica de l'anomenat "botellon" entre els joves i al seu entorn. L'acte de presentació de la campanya s'ha fet coincidir amb la penjada de diferents pancartes en espais visibles dels centres de secundària de la comarca, amb imatges de l'estat en què queden els llocs on es porta a terme aquesta activitat.

L'objectiu d'aquesta acció, tal com ha explicat la consellera de joventut del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Pilar Cases, és "conscienciar els joves de la necessitat de recollir i reciclar el material que utilitzen, ampolles, gots, bosses, etc, per no perjudicar altres usuaris d'aquells mateixos espais, molts cops infants, que l'endemà es trobarien un panorama desolador si no fos per la intervenció de les brigades de neteja municipals". 

Per la seva banda, la regidora de Joventut de l'Ajuntament de Tremp, Laura Soriano, ha afegit que "el botellot respon a una realitat social dels joves que resulta molt difícil d'abordar, per la qual cosa hem començat per mirar de minimitzar alguns dels efectes que provoca, com són les molèsties a la resta de veïns".

Dins la campanya també s'aborden altres fronts com la prevenció del consum de drogues i alcohol mitjançat diferents accions que s'han dut a terme en diferents centres de secundària de la comarca, el tractament dels problemes socials i de salut que se'n deriven, però també la minimització dels efectes cívics que comporta aquesta pràctica.  

A cada institut s'ha escollit una o diverses imatges corresponents al municipi on es troben, de manera que els joves puguin reconèixer els espais. En el cas de Tremp, el muntatge per a la pancarta l'han fet els alumnes de Cultura Audiovisual de primer de batxillerat de l'Institut de Tremp, entre ells Gerard Simó i Ares Oliva, que han explicat la sorpresa que van tenir en veure les imatges que fotògrafs locals havien fet al parc del Pinell després d'una nit de botellot, algunes de les quals han utilitzat per fer el muntatge visual.

Juntament amb aquesta acció també està previst fer-ne altres amb el mateix objectiu com reubicar diferents contenidors de reciclatge per facilitar-ne l’accés als joves que practiquen el botellot. En el cas de Tremp, els estudiants d'estudis artístics de l'Institut participaran a decorar aquests contenidors amb elements que els identifiquin amb la campanya i promoguin la sensibilització dels joves.

Per cridar l'atenció dels joves vers la campanya, s'ha buscat una nova denominació d'aquesta activitat a través de la paraula "Ampollon" fent el joc amb la paraula catalana ampolla enlloc de botella.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació