Divendres, 19 d'abril de 2024

El Govern cobrirà els danys dels óssos al bestiar

Unió de Pagesos reclama que l'assegurança s'estengui als danys causats pels voltors

Redacció 26 d'abril de 2016 a les 09:57

Un pollí escorxat pels voltors, en imatge d'arxiu. Foto: ACN


El departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat està ultimant la contractació de pòlisses d’assegurança que cobreixin els danys al sector de la ramaderia extensiva del Pallars Sobirà causats per l'ós bru. La setmana passada, responsables de la conselleria es van reunir amb agents del territori en la reunió de la comissió de seguiment sobre la introducció al maig d'un nou exemplar d'ós bru al Pirineu, celebrada a Llavorsí.

A més dels ramats d'ovelles, que fins ara ja comptaven amb algunes mesures preventives, les assegurances també cobririen les afectacions sobre bestiar boví i equí. Aquestes compensacions servirien per donar resposta a les reivindicacions del territori davant els atacs produïts per fauna salvatge en els darrers mesos.

Unió de Pagesos reclama que l'assegurança s'estengui als voltors
 
En un comunicat, Unió de Pagesos ha reclamat al Govern català que l'habilitació de l'assegurança per cobrir els danys causats per l'ós bru als ramats del Pirineu anunciada pel Departament de Territori i Sostenibilitat s'estengui també als danys provocats pel voltor. El sindicat, que exigeix des de fa temps al Govern un canvi urgent en la gestió de la fauna salvatge, reclama el reforç de mesures per evitar els danys de l'ós i de tota la fauna salvatge, i que es limiti la reintroducció d'espècies ja extingides, com és el cas de ós bru al Pirineu.

D'altra banda, el sindicat exigeix que en tots els casos de danys als ramats, el peritatge el portin a terme professionals qualificats, és a dir, veterinaris, com preveu la normativa. Unió de Pagesos recorda que els danys causats per la fauna salvatge són cada vegada més elevats, tant als conreus com als ramats de muntanya i posen el risc la continuïtat de les explotacions agràries.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació