Dijous, 2 de maig de 2024

​L'acadèmia de Talarn commemora el quart centenari de la mort de Cervantes

El director de l'AGBS ha destacat la faceta militar de l'escriptor

Redacció 23 d'abril de 2016 a les 10:31

Imatge de l'acte commemoratiu a les instal·lacions de l'AGBS. Foto: Subdelegació del Govern


L'Acadèmia General Bàsica de Suboficials (AGBS) de Talarn ha commemorat aquest divendres el quart centenari de la mort de Miguel de Cervantes, soldat de la Infanteria espanyola. Durant la celebració José Lujan Baselga, director de l'Acadèmia, ha destacat la faceta de militar de l'escriptor i la universalitat de les seves obres que l'ha portat a la seva figura a ser "patrimoni de tots".

A l'acte, hi ha assistit la subdelegada del govern a Lleida, Imma Manso; el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Constante Aranda; l'alcalde de Talarn, Lluís Oliva i la tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Tremp, Maria Pilar Cases; així com representants de la Guàrdia Civil i dels Mossos d'Esquadra.

Aquest acte forma part del conjunt d’actes organitzats aquest any per les administracions públiques, així com entitats privades i particulars, per commemorar el IV Centenari de la Mort de Cervantes i contribuir a destacar la seva aportació al món de les lletres i de la cultura universal. La Comissió Nacional creada amb motiu d’aquesta commemoració (BOE 23 d’abril 2015) és l’encarregada de coordinar totes les activitats programades al voltant d’aquesta efemèride.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació