Dilluns, 29 d'abril de 2024

La neu tardana garanteix unes bones reserves d'aigua al Pirineu

Tot i que els gruixos són inferiors a l'habitual per l'època, hi ha més neu que la mitjana dels últims cinc anys

Jordi Ubach 21 d'abril de 2016 a les 11:33

El Noguera Pallaresa al seu pas per Sort, en imatge d'arxiu. Foto: ACN


La neu caiguda al Pirineu occidental a finals de març i principis d'abril no només ha permès a les estacions d'esquí i als esquiadors en general gaudir d'un final de temporada òptim, sinó que també ha garantit un òptim nivell de reserves de neu de cara als propers mesos. El desglaç s'ha accelerat a causa del bon temps registrat els últims dies, però al Pirineu pallarès hi resta encara molta neu acumulada, tot i que inferior als gruixos habituals per aquestes dates.

Segons dades de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, a les cotes més altes de la zona de l'Aran i nord de la Pallaresa encara s'hi acumulen al voltant d'uns 140 centímetres de neu. A la Ribagorçana i la Vall Fosca, en canvi, el mantell és inferior, amb quantitats que oscil·len sobre els 90 centímetres. 
 

Gruixos de neu a la zona de la Bonaigua. Foto: ICGC


La Confederació Hidrogràfica de l'Ebre estima al voltant dels 400 Hm³ la quantitat total d'aigua que vessa al Segre procedent de les reserves de neu del Pirineu, una xifra superior a la dels darrers cinc anys. El nivell dels pantans no varia massa respecte l'any passat. L'embassament de Sant Antoni es troba actualment al 45% de la seva capacitat, dos punts més que fa un any; i el de Terradets al 91%, la mateixa xifra que el 2015. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació