Divendres, 19 d'abril de 2024
declaració de ruptura

Sort desobeeix l'Audiència Nacional espanyola

L'Ajuntament decideix fer cas omís dels requeriments del tribunal, que investiga consistoris d'arreu de Catalunya per aprovar mocions de suport a la declaració independentista del Parlament

Redacció 1 d'abril de 2016 a les 22:28
Sort desobeirà l'Audiència Nacional espanyola. La junta de portaveus ha pres la decisió de fer cas omís del tribunal, que investiga ajuntaments d'arreu de Catalunya per aprovar mocions de suport a la declaració independentista del Parlament. 

El govern municipal "no reconeix cap autoritat" a l'Audiència, a qui considera "un òrgan hereu del Tribunal de Orden Público franquista". És per això, que ignorarà les seves ordres, que no "tenen res a veure amb la voluntat dels habitants del municipi"

El dia 1 de desembre es va donar a conèixer que dos jutjats del tribunal havien obert diligències contra els ajuntaments de la Seu d’Urgell i Celrà per investigar si els membres del ple municipal van cometre delictes de rebel·lió, sedició, prevaricació, desobediència, usurpació d’atribucions i ús indegut de fons públics en aprovar una moció de suport de la declaració de ruptura. 

Com altres municipis d’aquest país, el 13 de novembre el ple de Sort aprovava, per unanimitat amb el vot favorable de 4 dels 5 regidors de CDC, excusant-se l’absent, els 4 de FM i els 2 de la CUP, una moció de suport a aquesta resolució. Durant les darreres setmanes molts d’aquests 280 municipis han rebut requeriments de l’Audiència demanant documentació diversa sobre aquestes aprovacions. Uns requeriments que Sort, com ja s'ha dit, desobeirà. En aquest sentit, des de l'Ajuntament es precisa: 

"Els onze membres del ple volem manifestar que la decisió afecta exclusivament els regidors i regidores, sense interferir en les decisions que adopti lliurement el funcionariat de l’Ajuntament, i es pren en consonància amb els acords adoptats en la resolució del Parlament: inici de la desconnexió i no-supeditació a les decisions de les institucions de l’estat espanyol."

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació