Dijous, 30 de maig de 2024

El Congrés insta el govern de Rajoy a prohibir el «fracking»

A instància d'ERC els grups han aprovat reclamar a l'executiu espanyol “suspendre cautelarment les prospeccions”

Redacció 29 de març de 2016 a les 16:19

Esquema de l'extracció d'hidrocarburs amb «fracking». Foto: Ecodiari


Tots els grups parlamentaris excepte el PP han aprovat aquest dimarts una iniciativa que reclama al govern espanyol en funcions que prohibeixi les tècniques de fracturació hidràulica, coneguda com a fracking, a l’estat espanyol.


La iniciativa, que ha estat proposada per ERC i que ha rebut 22 vots a favor, 16 en contra i 5 abstencions, contempla “suspendre cautelarment les prospeccions amb fractura hidràulica inclosa qualsevol projecte o permís d’investigació”.

El text aprovat “estableix una moratòria durant aquesta legislatura, que inclogui tots els permisos o peticions d’autorització per realitzar investigacions, prospeccions o explotacions que estiguin actualment en tràmit i totes aquelles que, encara que hagin estat concedides, no hagin iniciat els treballs de fracturació hidràulica”.

El fracking o fracturació hidràulica és una tècnica desenvolupada als EUA i al Canadà per extreure hidrocarburs de baixa rendibilitat. Consisteix en un sistema de pous de perforació vertical fins a 5.000 metres de profunditat des d'on es realitzen una sèrie de detonacions explosives que provoquen petites fractures a la roca per les quals s'injecten, per etapes, milers de tones d'aigua a molta alta pressió, barrejada amb sorra i fins a 600 additius químics, alguns altament tòxics.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació