Diumenge, 28 d'abril de 2024

​Sort compta amb el primer curs del Pallars destinat a joves sense la ESO

Aquest Programa de Formació i Inserció en Auxiliar en Establiments Hotelers i de Restauració s'imparteix a l'Hotel Pessets i compta amb 12 alumnes

ACN 16 de març de 2016 a les 09:35

Els alumnes efectuant classes pràctiques a l'Hotel Pessets. Foto: ACN


L'Hotel Pessets de Sort acull des del mes de desembre el primer curs que s'imparteix al Pallars destinat a joves entre 16 i 21 anys que no van obtenir el títol de l'ESO i que no tenen cap contracte laboral. Aquest Programa de Formació i Inserció en Auxiliar en Establiments Hotelers i de Restauració és una oportunitat de reincorporació al món acadèmic, laboral i fins i tot social. El curs compta amb 12 alumnes, tres dels quals presenten necessitats educatives especials.

La formació es desenvolupa dins les instal·lacions d'un establiment en ple funcionament com és l'Hotel Pessets, afavorint una formació integral i completa. Aquest curs, acreditat pel Departament d'Ensenyament i que consta de 1.000 hores de durada que inclouen formació pràctica en centres de treball, ha nascut com a resposta a la demanda dels centres educatius i de professionals formats en el sector hoteler.

El dur a terme la formació en les instal·lacions d'un hotel en funcionament permet als alumnes conèixer de primera mà les diferents tasques que s'hi realitzen (cuina, habitacions o menjador) i veure i participar en el funcionament diari d'un establiment d'aquestes característiques. La importància d'aquest Programa de Formació i Inserció (PFI) és que es tracta de l'única oportunitat dels joves del Pallars Sobirà i el Pallars Jussà que es troben en situació de buit formatiu i laboral donada la falta de recursos educatius existents en aquesta zona.
 

Dos alumnes aprenent a portar copes amb una mà. Foto: ACN


La gestió del curs la porta l'empresa PAI2 Pallars de serveis educatius. L'objectiu de l'empresa és assumir i complementar accions educatives de formació o assistencials, especialment en joves que no segueixen amb normalitat el seu procés d'escolarització.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació