Divendres, 17 de maig de 2024

La neu apareix per sorpresa a cotes força baixes del Pallars

La cota de neu aquest matí s'ha situat a l'entorn dels 500 metres però al llarg de la jornada pot pujar | Són necessàries les cadenes per circular pel Port de la Bonaigua

Redacció 9 de març de 2016 a les 13:16

La neu ha aparegut per sorpresa aquest matí a cotes força baixes de l'interior del país. La cota de neu hores d'ara se situa a l'entorn dels 600 metres però puntualment s'ha vist nevar per sota en valls del Prepirineu, com la Conca de Tremp. Tanmateix, està previst que en les properes hores la cota pugi i se situï entre els 800 i els 1.200 metres. Hores d'ara no hi ha constància que les precipitacions, més aviat anecdòtiques, provoquin problemes, tret de la necessitat de posar les cadenes per circular per la C-28 al Port de la Bonaigua.

La clau d'aquesta nevada "sorpresa" rau en que la nit ha estat serena en general al territori, que la temperatura ha baixat molt més del previst i de bon matí s'ha ennuvolat. Tot plegat ha provocat molt fred a primera hora del dia, un ambient que ha fet baixar la cota força més del que marcaven la majoria de pronòstics.
 

Una veïna de Tremp sorpresa per la nevada. Foto: Jordi Ubach


La tendència de cara a aquesta tarda, segons la previsió de MeteoPirineus Catalans, apunta a que podria continuar nevant de forma intermitent a qualsevol indret, tot i que ja cap a les 19h la nevada només afectarà l’Aran, nord del Pallars i d'Andorra. En general la nevada serà feble al Prepirineu (gruixos de 2 a 5 centímetres), i una mica més destacable al Pirineu, entre 5 i 20.

També ha nevat i ho continuarà fent durant el dia en punts més alts del Pallars, on és més habitual veure-hi nevar com a Esterri d'Àneu, en el següent vídeo.
   

La nevada a Àreu, aquest matí Foto: Mercè Adrian


La nevada a Esterri d'Àneu, aquest migdia. Foto: Consorci Turisme Valls d'Àneu


Entrada a Esterri d'Àneu per la vall d'Isil. Foto: Obaga Activitats


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Etiquetes:
Actualitat, neu, meteorologia
Participació