Divendres, 26 d'abril de 2024

Una exposició recull imatges de la dona a Soriguera durant el segle XX

La mostra consta de fotografies del segle passat, en blanc i negre, cedides per l'Arxiu Comarcal del Pallars Sobirà

Redacció 9 de març de 2016 a les 10:19

La sala d'actes de l'ajuntament acull l'exposició. Foto: Ajuntament de Soriguera


En motiu del Dia Internacional de la dona treballadora, aquest dimarts s'ha inaugurat a la sala d'actes de l'Ajuntament de Soriguera, a Vilamur, l'exposició sobre les dones de Soriguera. L'acte que ha sigut un gran èxit de públic, amb l'assistència de més de 50 persones, ha comptat amb la presència de la delegada del Govern a l'Alt Pirineu i Aran, Rosa Amorós, que ha fet un breu però sentit parlament.

Aquesta exposició consta de fotografies del segle passat, en blanc i negre, cedides per l'Arxiu Comarcal del Pallars Sobirà i un mural de la dona rural a Soriguera als nostres dies, amb imatges de les dones d'ara. Algunes d'aquestes dones del municipi són el nexe d'unió entre unes i altres fotos ja que les podem trobar a ambdues parts de l'exposició: a la part històrica però també, seguint el fil del temps, formant part activa de la vida del municipi avui.

Les autores de l'exposició, Meritxell Soro i Laia Ivorra, han aprofitat aquest senzill acte per a retre homenatge a Berta Cáceres, l'activista, defensora del medi ambient i líder de la comunitat indígena lenca que va ser assessinada a Hondures el passat dia 3 de març. La mostra romandrà oberta, en el horari d'atenció al public de l'ajuntament, fins al dia 30 d'abril.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació