Dimarts, 30 d'abril de 2024

«El projector» se solidariza amb els refugiats sirians

El documental "Syria Self-Portrait" mostra de forma explícita l'infern siri

Redacció 1 de març de 2016 a les 12:16

Imatge promocional de la pel·lícula. Foto: Syria Self-Portrait


Torna el Projector de l'Associació Mostremp amb Syria Self-Portrait, de Wiam Bedirxan i Ossama Mohammed, un documental que ens transporta al centre de la guerra siriana, explicada sense embuts, de forma explícita. La particularitat d'aquesta quarta sessió, que tindrà lloc dimecres a les 22h al cinema La Lira, seran les aportacions del públic, que aniran a parar a associacions que treballen ajudant als refugiats del conflicte, Metges Sense Fronteres i ACNUR (Agència per als refugiats). 

Sinopsi

A Síria els youtubers filmen i moren cada dia. A París, en Ossama Mohammed tant sols pot filmar el cel i muntar imatges de Youtube, guiat per l'amor indefectible que sent per Síria D'aquesta tensió entre la distància, el seu país i la revolució n'ha nascut una trobada: una jove cineasta kurda d'Homs li escrigué pel xat, "Si la teva càmera fos a Homs, què filmaries?". La pel·lícula és la història d'aquesta col·laboració.

La idea del film neix de la impotència del director Ossama Mohammed, exiliat a París des del 2011 que ha estat denunciant durant anys l'escalada de violència viscuda a Síria, el seu país, davant la passivitat de la comunitat internacional. El film és també un repte cinematogràfic, ja que moltes de les imatges que hi apareixen han estat rodades amb dispositius mòbils. Per Ossama, aquesta és una pel·lícula de mil una imatges gravades per mil un siris.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació