Dilluns, 6 de maig de 2024

Llum verda a la construcció del nou Mercadona de Tremp

La Comissió d'Urbanisme de l'Alt Pirineu, favorable a la implantació del centre comercial a la capital del Pallars Jussà

ACN / Redacció 26 de febrer de 2016 a les 14:19

La Comissió ha tiingut lloc a la seu de l'ICGC de Tremp. Foto: Jordi Ubach


El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha visitat aquest divendres la ciutat de Tremp, on al migdia ha presidit per primer cop la Comissió d'Urbanisme de l'Alt Pirineu i Aran, que ha tingut lloc al Centre de Suport Territorial de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC). Entre altres punts, la Comissió ha emès un informe positiu sobre el Pla parcial urbanístic que tramita l’Ajuntament de Tremp, que contempla la instal·lació del centre comercial Mercadona a la ciutat.
 
El Pla parcial analitzat abasta el sector denominat Carrasco i Formiguera, situat al sud-est de Tremp i d'iniciativa privada, en uns terrenys pròxims a la seu de l'ICGC. La superfície d’aquest àmbit és d'1,05 hectàrees i s'hi preveuen, a més de 2.985 m2 de sostre terciari, un total de 32 habitatges, 11 dels quals de protecció oficial. Rull ha dit que s'ha de buscar l'equilibri entre les grans superfícies comercials i el comerç que ja existeix a la ciutat.

També ha assistit a la Comissió el director general d’Ordenació del Territori i Urbanisme, Agustí Serra, que ha explicat que el Pla "concreta la posició d'aquesta gran superfície i preveu 119 places d'aparcament per a resoldre la mobilitat que genera un establiment d'aquestes dimensions". També "resol la connectivitat amb la carretera C-13 de Tremp a Lleida", ha assenyalat Serra.

 
A l'hora d’informar favorablement sobre el projecte, la Comissió ha tingut en compte la inversió econòmica que comportarà per al municipi, la creació de llocs de treball i la dinamització per a l'activitat de la comarca. L'Ajuntament de Tremp serà el responsable de l'aprovació definitiva del Pla, prèvia aportació i justificació de la propietat.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació