Diumenge, 5 de maig de 2024
PUBLIREPORTATGE

Activitats per als més menuts a la neu a més de 2.000 metres i en ple Pirineu? Sí, ho hem trobat!

Una família ens explica la seva primera experiència a les estacions d'esquí d'Espot i Port Ainé

Publireportatge 26 de febrer de 2016 a les 09:40
Buscant opcions per fer amb la família durant la temporada d'hivern, ens van recomanar visitar les estacions d'esquí i muntanya d'Espot i Port Ainé, ubicades a la comarca del Pallars Sobirà. La seva bellesa ens va sorprendre des del primer moment: gaudeixen d'una situació privilegiada única als Pirineus que els permet presentar-se com una atractiva opció turística els 365 dies de l'any.

Espot, molt a prop del Parc Nacional d’Aigüestortes i Sant Maurici, brinda unes precioses vistes, amb muntanyes de més de 3.000 metres, que no deixen indiferent ningú. En aquest entorn inigualable, et sents en plena natura alpina, ja que les seves pistes es troben en el bell mig de frondosos boscos de pi negre.

Port Ainé, per la seva banda, està situada a l'àrea d'influència del municipi de Rialp, al massís de l'Orri i en l'esplèndid marc natural que ofereix el Parc Natural de l'Alt Pirineu. Gràcies a aquesta localització, sota el Pic de l'Orri (2.440 m), l'estació gaudeix d'un microclima favorable. Les seves pistes es caracteritzen per la seva integració en un paisatge de muntanya i per les seves meravelloses panoràmiques cap a tot el Pirineu.
 

Tant a Espot com a Port Ainé, gestionades per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, vam poder aprofitar al màxim amb els nens, ja que disposen d'una àmplia oferta d'alternatives a l'aire lliure que completen la pràctica de l'esquí. Entre les diverses possibilitats, podeu recórrer les rutes interpretatives del Parc Natural amb guies titulats, descobrir la natura d'alta muntanya aventurant-vos en els diferents itineraris i sortides amb raquetes de neu, viure les estacions des d'un nou punt de vista, tot submergint-vos sota el gel, participar en una cursa virtual o jugar al Disc Golf en un circuit especialment preparat per a l'ocasió. 
 

Ambdues estacions, a més, compten amb un Parc Lúdic cadascuna, ideal per gaudir de la neu amb tota la família, el qual dóna la possibilitat d'accedir a una infinitat d'espais: pistes de Tubbing i trineus, Jardí de Neu, Parc d'Aventura als Arbres - Circuit Multiaventura, Mini Parc d'aventura als arbres... I, fins i tot, un racó dedicat exclusivament per als més menuts: una ludoteca, on podran passar una bona estona jugant o aprenent amb la resta de nens i nenes.
 

Pel que fa a les activitats d'esquí, destaca especialment el Bateig de neu, pensat per a tots els que coneixeu la neu per primera vegada. Es tracta d'un paquet amb el qual, en un sol producte i una sola compra, podeu gaudir d'un matí d'iniciació a l'esquí. El punt diferencial de les estacions del Pallars és el seu enfocament evident al públic familiar i tots aquells que us inicieu en el món de l'esquí o l'snowboard. 
 

Però les propostes no s'acaben aquí, ja que les estacions també disposen d'allotjaments propis, dissenyats especialment per a als que voleu passar uns dies tranquils rodejats de natura. A la zona d'Espot, ubicat a les poblacions de Sort i Rialp, es troba l'alberg Les Estades, el qual disposa d'una zona esportiva annexa que inclou pista de voleï, camp de futbol, piscina de 25 metres amb snack bar i solàrium.

I a l'àrea de Port Ainé hi ha l'Hotel Port Ainé 2000, de tres estrelles. Situat a 2.000 metres d'altura es converteix en l'hotel més alt dels Pirineus i ofereix unes fantàstiques vistes des d'on admirar la bellesa del Parc Natural de l'Alt Pirineu. Aquests allotjament, a més, posa a la vostra disposició totes les instal·lacions necessàries per garantir-vos la millor estada, tals com: servei de guarderia, garatge privat, fitness center amb gimnàs, sauna, jacuzzi, sala de massatges, sala de jocs recreatius, discoteca, sales de TV i restaurants on podeu degustar àpats típics de la zona.
 

Espot i Port Ainé són, en definitiva, estacions familiars ideals per a tots aquells que busqueu noves sensacions sobre la neu.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació