Dilluns, 29 d'abril de 2024

Perill alt per nevades aquest dissabte al Pallars Jussà i Sobirà

Els pronòstics es van confirmant i el Servei Meteorològic de Catalunya ja ha activat l'avís per neu a gairebé tot el país | Protecció Civil activa l'alerta del Neucat

Redacció 25 de febrer de 2016 a les 18:05

Poblacions com Senterada podrien tornar a quedar emblanquinades com fa dos anys. Foto: Jordi Ubach


Sembla que es van confirmant els pronòstics que indicaven un canvi brusc de temperatura i nevades generalitzades a Catalunya per dissabte. Amb un perill de 4 sobre 6, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) promet un cap de setmana blanc. Tal com indiquen els mapes, es preveu que les nevades afectin bona part de les comarques de Catalunya, amb un nivell de perill moderat i en casos alt, sobretot al nord i oest del país.

Les comarques pallareses figuren entre les més afectades, segons els pronòstics, juntament amb el Berguedà, la Cerdanya, el Solsonès, el Ripollès, l'Alt Urgell, l'Alta Ribagorça i la Val d'Aran. A mesura que avanci el dia, però, la neu també pot arribar a afectar les Terres de l'Ebre i, a l'entorn del migdia, es pot acostar amb caràcter moderat a l'àrea metropolitana de Barcelona i a les comarques del centre i sud del país. 

Les previsions apunten a una cota de neu que pot començar a l'entorn dels 1.000 metres, però que pot acabar arribant als 400 arreu del territori. Durant tot l'episodi de nevades, es poden acumular gruixos de 50 centímetres per sobre dels 2.000 metres. 
 

Previsions de neu tot el dia durant dissabte. En taronja, el perill és alt.


Protecció Civil activa l'alerta del pla Neucat

Protecció Civil de la Generalitat ha posat en alerta el Pla Especial d’Emergències per Nevades a Catalunya (Neucat) per la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya de que es puguin produir nevades importants el cap de setmana al Pirineu i Prepirineu. És per això que recomana extremar la precaució en els desplaçaments a les zones on és previst que nevi, i extremar les precaucions al volant i en les activitats a l'aire lliure. 

Per estar informat en tot moment dels avisos i les incidències més significatives de la nevada, consulteu el compte de Twitter de Protecció Civil de la Generalitat.
 

CONSELLS: Què fer en cas de nevada?

Consulta les incidències viàries

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació