Divendres, 17 de maig de 2024

Canvi de temps brusc i nevada generalitzada prevista per dissabte

Els mapes indiquen l'acumulació d'entre 25 i 50 centímetres de neu nova a qualsevol cota del Pallars | El descens de temperatures es començarà a notar dijous

Redacció 24 de febrer de 2016 a les 10:06

Aquesta imatge es podria repetir aquest cap de setmana. Foto: ACN


El Servei Meteorològic de Catalunya informa de l'arribada d'un important canvi meteorològic en forma de pluja, neu, vent i fred de cara al cap de setmana, degut a l'arribada d'una pertorbació procedent de l'Atlàntic, juntament amb l'aprofundiment d'una depressió al nord de la Península Ibèrica. Tot i que encara és aviat per confirmar-ho del tot, sembla que la nevada podria arribar a totes les cotes i de forma abundant.
 
Segons la predicció de MeteoPirineus Catalans, l'episodi s’iniciarà el divendres a la tarda, tot i que les precipitacions més abundants arribaran dissabte, en forma de neu, i podran afectar qualsevol punt de les comarques pallareses. Els mapes actuals indiquen l'acumulació d'entre 25 i 50 centímetres de neu nova de forma general, una predicció a seguir els propers dies. Diumenge podria continuar nevant però de forma més feble. A banda, el vent de component sud i est bufarà fort arreu.
 

Mapa d'acumulació de neu al Pirineu els propers 5 dies. Foto: MeteoPirineus Catalans

 
A partir de dilluns ja no es preveuen precipitacions importants, tot i que entrarà vent de component nord molt fort que sobretot es notarà al Pirineu, al Prepirineu i a l’Empordà. La temperatura davallarà progressivament al llarg de dissabte i diumenge, però tocarà fons durant la primera meitat de la setmana vinent, quan es preveu que quedi lleugerament per sota de la mitjana per l’època de l’any. Es preveuen també glaçades generalitzades a l’interior.

Petit front per dijous

Avui és l'últim dia amb temperatures suaus. A partir de dijous arriba un front poc actiu que ja de bon matí farà baixar les temperatures i pot deixar ruixats a qualsevol punt del Pirineu. A la Vall d’Aran, nord del Pallars i zones pròximes pot nevar amb una mica més de ganes, i acumular fins a 5 centímetres de neu nova per damunt dels 1.500 metres.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació