Dimecres, 8 de maig de 2024

Arrenca la 3a edició del Saló de l'Esport i Turisme de Muntanya de Lleida

Aquest divendres s'ha inaugurat la mostra, que creix en expositors i activitats i s'allarga fins diumenge

Redacció 13 de febrer de 2016 a les 10:17

Les comarques pallareses estan representades a la mostra. Foto: Consell Comarcal Pallars Jussà


El Pirineu lleidatà és el bressol de la majoria d’activitats de turisme i esport de muntanya que se celebren a Catalunya. Aquesta és una de les raons per les quals té lloc a Lleida el saló dedicat a aquests dos sectors. Des de divendres i fins diumenge, el Pavelló 3 de la Fira de Lleida acull la 3a edició del Saló de l'Esport i Turisme de Muntanya (STM). Com no podia ser d'una altra manera, el Pallars Sobirà i el Pallars Jussà estaran presents també al STM, presentant la seva oferta turística. 

En aquesta edició, la mostra comptarà amb 70 expositors -un 14% més que en l'edició del 2015- i 25 activitats paral·leles com ara jornades tècniques, conferències, tallers, curses i activitats exteriors, demostracions, workshops i presentacions de llibres. Enguany, el certamen comptarà amb la presència de Núria Picas, corredora d'ultrafons i alpinista, millor esportista femenina catalana del 2015 i actual campiona de la Ultra Trail World Tour, i de Pep Sánchez, atleta extrem d'ultrafons.

A més, coincidint amb l'STM, se celebrarà la 14a edició de la Fira del Llibre, Turisme i Esports de Muntanya, una de les novetats d'enguany. El seu organitzador, Francesc Sanahuja, ha dit que té l'objectiu de transmetre tot el llegat esportiu, cultural i tècnic necessari per entendre i moure's per la muntanya. Hi prendran part 8 editorials i llibreries de renom.

D'altres novetats de l'STM són les segones jornades tècniques 'Esport i Turisme en el Medi Ambient', activitat organitzada per Fira de Lleida, INEFC-Lleida i la Universitat de Lleida, que van tenir lloc divendres amb la participació de Núria Picas. Durant la jornada es van programar ponències d'experts en diferents àrees per donar a conèixer les novetats relatives a la salut, els esports a la natura, el turisme de muntanya o les tècniques d'entrenament. També durant la jornada d'ahir va tenir lloc el 2n Congrés de l'Associació Espanyola de Municipis de Muntanya.

En el marc del saló també s'han programat conferències professionals, un espai gastronòmic i el workshop STM Lleida, en què les agències especialitzades oferiran el producte relacionat amb els viatges d'estudiants, amb programes especials de natura, cultura i turisme actiu. A més, els visitants podran gaudir d'un circuit de bicicletes BMX per a nens i adults, d'escalada, d'una tirolina i de demostracions de llançament d'esquers amb canyes de pesca. També podran bussejar el dissabte i el diumenge en una piscina de 4.000 litres d'aigua.

Aquesta fira va adreçada tant als aficionats a totes les activitats outdoor o de turisme actiu com a les persones i famílies en general interessades en l'oferta d'esport i turisme de muntanya. L'objectiu dels organitzadors és que el saló vagi creixent progressivament i que en tres o quatre anys esdevingui una trobada de referència internacional. Enguany s'ampliarà a expositors de França i d'Andorra.
 

ERC critica la presència de l'exèrcit espanyol al STM

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació