Diumenge, 28 d'abril de 2024

Nevades generalitzades al Pallars a principis de la setmana que ve

Diumenge entra una massa d'aire polar que de cara a dilluns i dimarts podria portar neu a qualsevol cota del Pirineu i Prepirineu

Redacció 12 de febrer de 2016 a les 13:27

Mapa d'acumulació de neu al Pirineu els propers 5 dies. Foto: MeteoPirineus Catalans


Tot i fer-ho amb cert retard, sembla que l'ambient d'autèntic hivern arriba finalment a territori pallarès. La previsió de MeteoPirineus Catalans apunta que la nevada més important de la temporada podria arribar a partir del proper dilluns. Els mapes confirmen l'arribada d'una onada polar de cara a les últimes hores de diumenge i inicis de la setmana vinent, amb temperatures de rigorós hivern i neu que arribarà a tot el Pirineu i a totes les cotes de cara a dilluns.

Abans, però, entraran dos fronts més. Un que ja ho ha fet aquest divendres al matí deixant algunes nevades que han obligat a circular amb cadenes durant unes hores pel Port de la Bonaigua, i un de càlid dissabte. A partir d'aquesta tarda i fins diumenge, les precipìtacions s'aniran concentrant al vessant nord del Pirineu i poden quedar ruixats dispersos a la resta de la serralada, amb una cota de neu que anirà pujant cap als 1.800 metres al llarg del dia. Demà dissabte, però, gaudirem de més estones de sol.

El diumenge arriba el canvi amb l'entrada de la massa humida polar. Durant la matinada i per la tarda pot ploure i nevar a tot el Pirineu, amb una cota de neu que aniria baixant cap als 1.400 metres a mitja tarda i cap als 1.000 a mesura que caigui la nit. Amb la fosca, la nevada s'anirà intensificant i estenent a tot el Pirineu.
 

Una llevaneu retira la neu a Espot, en imatge d'arxiu. Foto: ACN


De cara a dilluns i dimarts l'ambient serà realment gèlid, amb vents forts del nord que accentuaran la sensació de fred. Si les previsions es compleixen, les nevades afectarien tot el Pirineu i Prepirineu a totes les cotes, unes nevades que poden ser molt abundants arribant fins i tot al metre de neu nova al vessant nord del Pirineu, i al voltant del mig metre a la resta.
 

Consulta les incidències viàries

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació