Diumenge, 5 de maig de 2024

Territori destina 200.000 euros a la reparació de la C-147 a Isavarre

Les actuacions, que ja s'han iniciat, estaran acabades en un mes, segons els pronòstics

Jordi Ubach 11 de febrer de 2016 a les 09:24

Les obres podrien allargar-se un mes. Foto: Xavi d'Isavarre


El Departament de Territori i Sostenibilitat ha contractat amb caràcter d'emergència l'execució de les actuacions de reconstrucció i reforç de murs a la C-147 a Isavarre, al terme municipal d'Alt Àneu, per import de 200.000 euros. Les obres, ja iniciades, consisteixen en recuperar el mur esfondrat al punt quilomètric 130 mitjançant ancoratges en uns 20 metres lineals. Al mateix temps, es reforçarà també amb ancoratges i malla l'escollera situada al punt quilomètric 128, a prop de Borén, per evitar-ne el deteriorament.

El mur que sustenta la carretera en aquest tram va cedir el passat 9 de gener, provocant que part de la via s'ensorrés cap al riu Noguera Pallaresa i obligant a efectuar pas alternatiu en el trànsit. Al cap de dos dies, la carretera es va haver de tallar totalment per l'inici de les obres de reconstrucció. 

Sorigué SA serà l'empresa que executarà l'actuació, que es preveu finalitzar en un mes. Mentre durin els treballs es continuarà utilitzant la ruta alternativa per la C-28 Sorpe-Borén. ​Provisionalment, els veïns de la zona poden continuar baixant fins Esterri d'Àneu per la carretera de Borén i Sorpe.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació